Udstilling / Officinet

Come Again

Hvordan kan kunsthåndværkere og designere benytte genanvendelse, genbrug og upcycling i værkproduktionen? 16 udstillere er sat sammen i en æstetisk og narrativ mangfoldig udstilling, der viser bredden af dansk kunsthåndværk og design, når det er bedst.
Udstillingen er kurateret og arrangeret af Else-Rikke Bruun og Helen Clara Hemsley.

Come Again

Genanvendelse, genbrug og upcycling
I en tid med et nødvendigt fokus på bæredygtighed og ressourcebevidsthed, har Else-Rikke Bruun og Helen Clara Hemsley skabt en udstilling, der sætter fokus på kunsthåndværkets og designets muligheder og styrker i at upcycle  og genbruge materialer. Det er en udstilling, hvor genanvendelsen bliver brugt på en sofistikeret og overraskende måde. Det kuratoriske fokus har vægtet kunstnerisk bearbejdning, og alle udstillingsværker har et stærkt æstetisk udtryk og narrativ.

”Vi ønsker ikke kun at sætte fokus på upcycling og genanvendelsens diversitet, men vil også understrege, at vi fremover er nødt til at have en ansvarlig praksis, hvor man som kunsthåndværker og designer altid indtænker de miljømæssige konsekvenser, i sit arbejde. Kunsthåndværket har langt hen ad vejen en form for bæredygtighed indbygget i sig – ved at den kunstneriske værdi ofte er indlejret via et tidskrævende håndværk. Designets bæredygtighed er mere kompleks – men genanvendelse og upcycling er en oplagt mulighed.”
– Else-Rikke Bruun og Helen Clara Hemsley.

Stor diversitet – samlet af en sort tråd
COME AGAIN er en udstilling med en stor diversitet, der viser hvor bredt et felt upcycling og genanvendelse er. Udstillingen rummer værker fra keramik og glas til tekstil, beklædning, smykker og møbler. Aldersspektret på udøverne er bredt (knap 40 år er der mellem den ældste og den yngste udstiller), ligesom der er en spændende og stor diversitet i skala, kunstnerisk projekt og fortælling. Eksisterende værker der stadig er under udarbejdelse, er sat sammen med et værk, der bliver skabt på stedet.

Udstillerne er: Ane Henriksen (tekstil), Annelie Grimwade Olofsson (keramik), Manuel Canu (keramik), Rasmus Fenhann (møbel), Helle Vibeke Jensen (bogværk), Tina Ratzer (tekstil), Katrine Borup (smykker), Janne K Hansen (smykker), Maria Sparre-Petersen (glas), Pernille Falch Heinesen (smykker), Lotte Myrthue (tekstil), Camilla Prasch (smykker), Martine Myrup (tekstil), Maja Røhl (smykker), George William Bell (glas) og Line Frank (beklædning).

Download, biografi -og værklister her.

 

Praktisk info

#Officinet #comeagain2020officinet

 

COME AGAIN

Den 25. september – 18. oktober 2020.

Fernisering d. 24. september kl. 16.00 – 20.00

 

Åbningstider:

Tirsdag – fredag: 12-17

Lørdag -søndag: 11-16

 

Officinet

Bredgade 66

1124 København K

Gratis adgang.