Derfor skal du blive medlem

Vi er holdepunktet gennem hele dit professionelle liv som kunsthåndværker og/eller designer; fra du studerer, er ved at tage hul på arbejdslivet eller allerede er godt etableret. DKoD bygger på fællesskabet mellem fagområder. I fællesskabet får du viden, sikkerhed og et stærkt kollegialt netværk. Med et medlemskab i DKoD er du også med til at sikre området en politisk stemme.

Dagens skum af Helle Vibeke Jensen og Wednesday Architecture. Foto: Kirstine Autzen//Biennalen for Kunsthåndværk & Design 2017

Tag del i et fagligt fællesskab.

DKoD er rammen for dit faglige fællesskab. Her møder du kollegaer med en stor viden om materialer, teknikker, metoder, processer og forretningsmuligheder.

Gennem foreningens 5 regioner får du kendskab til fagfæller i dit lokalområde. Regionerne arrangerer værkstedsbesøg, workshops, udstillinger, studieture mv. gennem aktiv involvering af medlemmerne.

Vi samler relevant viden for dig. På hjemmesiden får du som medlem adgang til den viden, du har brug for som professionel udøver. Her får du svar på store og små spørgsmål som: Hvad er mine rettigheder? Hvordan sætter jeg priser på mine produkter? Hvilke fonde kan jeg søge?

Hos DKoD er der også hjælp at hente, hvis du føler dig kopieret, eller hvis du selv bliver beskyldt for at kopiere. Vi har lavet en aftale med specialiserede advokater indenfor områderne. Her kan du få en times gratis rådgivning.

Vi skaber en scene for både de etablerede og nye talenter gennem Officinet, Biennalen for Kunsthåndværk & Design, internationale udstillinger samt kunsthåndværk- og designmarkeder. På DKoDs hjemmeside kan du blive synlig for kuratorer, designere, arkitekter m.fl. ved at vise professionelle produkt- og værkfotos på din medlemsprofil.

Som medlem har du mulighed for at udstille i Officinet i Københavns bedste gallerigade ved siden af Designmuseum Danmark. Officinet et af de få frie udstillingsrum i Danmark, der giver plads til at vise eksperimenter og processer.

DKoD arrangerer det årlige Frue Plads Marked samt julemarkedet VÆRK. Begge markeder er eksklusivt for medlemmer af DKoD. Desuden opnår medlemmer rabat på markedet Beddingen.

DKoD arbejder kulturpolitisk for at styrke kunsthåndværk- og designområdets vilkår. Dette sker blandt andet gennem foreningens repræsentantskabsposter indenfor kunsthåndværk- og designinstitutioner. Læs mere

Som medlem får du også følgende fordele:

  • En nyudviklet Royaltyaftale

  • Kunstnerboliger

  • Pensionsordning

  • Forsikringsaftale

  • Rabataftaler

  • Gratis adgang eller rabat til en række museer og kunsthaller i hele Danmark

Læs mere om medlemsfordele 

Læs mere op optagelsesmuligheder

Gå direkte til ansøgningsskema