Designer / Kunsthåndværker

Michala

Eken

Showroom / Værksted

Linnésgade 35, kld

DK-1361 København K

Kontakt

Information

CV

Aktuelle udstillinger

Simply Silver, Fokusudstilling / Øregård Museum

Silver Songs / Galleri RUMMET

Jeg er uddannet arkitekt fra Kunstakademiet og har i en lang årrække specialiseret mig i samarbejder med billedkunstnere og stedsspecifik kunstnerisk udsmykning. I dag designer og formgiver jeg smykker og sølvgenstande med egen produktion. Bl.a. har jeg designet det nye sølv alterkors til Danmarks mindste landsbykirke: Venø Kirke v. Struer Sogn.
Mine designs er holdt i et simpelt, geometrisk og tidløst formsprog som udspringer af min baggrund som arkitekt - altid nutidigt og funktionelt og kendetegnet ved at være nærmest ’punket’ i sin rå enkelhed, men alligevel ligge tæt op ad den skandinaviske sølvsmykketradition. Formgivningen tager afsæt i funktionaliteten og de rige muligheder for kunstnerisk bearbejdning af sølvets grundlæggende former som tråd, flade, rør eller massiv. I den skulpturelle leg med flade, kontur, form og proportion, søger jeg et signifikant, æstetisk udtryk, der gør designet tidløst og anvendeligt.
Et tilbagevendende motiv i mine smykkeværker er det arketypiske møde mellem to identiske eller forskellige elementer – forbindelser, der både kan udtrykke modsætning og kontrast eller fællesskab og stræben efter harmoni og balance.