Kunsthåndværker

Kate Kanstrup

Nielsen

Værksted

Keramisk Design

Niels Skousvej 21

7100 Vejle

Kontakt

Det, som kendetegner min keramik, er de skarpe, æstetiske rette linjer og glasurens blanke, farvestærke overflade. Jeg har altid været fascineret af matematikkens og geometriens systematik og strukturelle enkelhed. Bygninger, murværk og vejskilte er eksempler på, hvor jeg finder min inspiration i den ydre verden.

Mine værker er: Beholdere, lågkrukker, vægophæng og skulpturelle værker. Det er ikke vigtigt for mig, at keramikken har en praktisk anvendelse. Jeg skaber gerne keramiske værker, hvis eneste formål og berettigelse er deres skønhed.

Jeg laver meget Raku keramik. Det, som fascinerer mig ved raku keramikken er det uforudsete. Keramikken brændes i en gasfyret ovn, de brændte ting tages op af ovnen, mens de endnu er rødglødende og lægges i savsmuld for til sidst køles med vand. Det færdige resultat, som kan være mageløst smukt eller ubrugeligt skrot. Langt de fleste gange er det noget midt imellem.

Jeg har forsøgt flere gange at fjerne mig fra den stilrene, geometriske, keramik, men jeg vender hele tiden tilbage. Jeg tror ikke kun det skyldes æstetikken. Der er rigtig meget af mig selv i min keramik.