Designer / Kunsthåndværker

Iben

Høj

Værksted

Iben Høj

Kystvej 29

5300 Kerteminde

Kontakt

Tillidshverv

2021 Jurymedlem ved Charlottenborg Forårsudstilling

2018 - 2020 Medlem af Områdeudvalget for Kunsthåndværk ved Statens Værksteder for Kunst

2018 - 2022 Censor i det fælles censorkorps for de videregående kunstneriske uddannelser

2016 - 2019 Medlem af Statens Kunstfonds Legatudvalg for Kunsthåndværk og Design

Forhandler

Iben Høj webshop

Information

Iben Høj C.V.

Iben Høj har været en del af den nordiske modescene de sidste to årtier, hvor hendes fintmaskede og feminine strikkreationer har tilført branchen et særligt modspil af optisk lethed og faglig tyngde. Uddannet som strikdesigner fra Brighton University kombinerer hun den stolte engelske tradition med sin danske designforståelse og skaber beklædning, der fusionerer strikkens fintmaskede poesi med skandinavens funktionelle tilgang til form og brug.

De sidste seks år har Iben Høj arbejdet rumligt og kunstnerisk med sin tredimensionelle strik og spændt sit tekstile kendetegn ud i både mindre iscenesatte formater og gigantiske ruminstallationer, der forekommer uhyre sarte og indtagende stærke på samme tid. Iben Højs strikkede værker skalerer sig således fra vægmonterede pleksiglaskasser med miniature kompositioner til meterhøje- og brede installationer, der sender referencer til den modescene, hun er en del af, og forfører og nytænker den kunsthåndværk- og kunstscene, hendes værker naturligt bevæger sig i.
Iben Høj har modtaget adskillige legater og anerkendelser. Hun er repræsenteret på Designmuseum Danmark og Trapholt, ligesom hun har udstillet både nationalt og internationalt.