Lise Seier

Petersen

Kontakt

Information

CV

Mit afsæt er det keramiske fag, som jeg lærte først i halvfjerserne. Leret og det håndværk, der er knyttet til det, har nu fascineret mig gennem fire årtier.

Derimod mistede jeg relativt hurtigt interessen for at producere brugsgenstande. I stedet begyndte jeg at beskæftige mig med leret som proces. Som eksempel kan nævnes ”Ingen kan træde ud i den samme flod to gange – 99 lerkar til Heraklit”. En keramiske land art installation fra 2014, hvor 99 lerkar nedbrydes af vejr og vind.

Hen af vejen er der også dukket andre materialer op – og kollektive projekter. F.eks. FLAC – Feministic Land Art Cooperation, der i 2017 gennemførte en rejse og et residencyophold i Lofoten.
"Joining FLAC – The Beginning is Today (Always)" som projektet hedder, bestod af midlertidige markeringer, suppemøder, daglige registreringer og indsamling af materiale.
Projektet er inspireret af og dedikeret til den engelske feminist Mary Wollstonecraft, der i 1795 gennemførte en rejse i Norden.

Senest er kunstteoretiske overvejelser kommet til, og i 2017 skrev jeg kandidatspeciale i Kunsthistorie om krydsfeltet mellem kunstteori og kunstnerisk praksis. Det er et spor, som jeg også vil følge i de kommende år.