Markeder / Nyhed

Hanne Brøbech Sønnichsen åbnede Frue Plads Marked 2023

Hanne Brøbech Sønnichsen åbnede jubilæumsudgaven af Frue Plads Marked 2023. Åbningstalen bød både på en hyldest til faget, et indspark til akademiseringen på uddannelserne og 40 rammende ord, der markerer 40 års kunsthåndværk og design på Frue Plads.

Forperson og tekstilformgiver Hanne Brøbech Sønnichsen åbningstale om kunsthåndværkets værdi. Foto: Christina Birch.

 

“40 år er der gået, siden det første Frue Plads Marked løb af stablen…

40 år, hvor verden omkring kunsthåndværket er væsentligt forandret

40 år, hvor dygtighed, vedholdenhed, nysgerrighed og idérigdom har sikret fagets overlevelse

40 år, hvor kunsthåndværkeren har oplevet både rygvind og det modsatte, hvor faget trods store udfordringer stadig lever i bedste velgående og bliver opdateret og videreudviklet med ildhu.”

 

Sådan lød det, da Danske Kunsthåndværkere & Designeres forperson, Hanne Brøbech Sønnichsen, åbnede Frue Plads Marked 2023.

I åbningstalen fra universitetstrappen fejrede Hanne Brøbech Sønnichsen ikke alene Frue Plads Marked, der gennem fire årtier har vokset sig større og større og i dag er en institution i byen. Men også kunsthåndværket – håndens værk og aftryk – som vi som samfund skal værne om. Hun benyttede samtidig lejligheden til at komme med et indspark til akademiseringen på uddannelserne inden for kunsthåndværk og design, der i Kolding og Købehavn i år krævede landets højeste karaktergennemsnit på 11,5.

Hanne Brøbech Sønnichsen rundede af med 40 udvalgte ord, der beskriver kunsthåndværk og design gennem 40 år på Frue Plads.

Læs åbningstalen 2023 her

127 kunsthåndværkere og designere fra hele landet udstillede på Frue Plads Marked 2023. Foto: Christina Birch.