Officinet / Udstilling

Lise Seier Petersen

Lise Seier Petersens udstilling i Officinet undersøger forholdet mellem en tredimensionel keramisk land art installation og fotografier, der både skildrer processen med at fremstille installationen og den udvikling, værket har gennemgået, siden det blev sat op i 2014 i parkområdet ved Kunstcentret Silkeborg Bad.

Fotograf Kirstine Autzen

”Ingen kan træde ud i den samme flod to gange – 99 lerkar til Heraklit” er titlen på installationen. Værket visualiserer den græske filosof Heraklits tese om, at alt er i bevægelse. Det er opstillet i parkområdet ved Kunstcentret Silkeborg Bad og består af 99 lerkar, der langsomt opløses af skiftende årstiders vejrlig.

Fotograf Kirstine Autzen

På udstillingen i Officinet viser Seier Petersen modeller og fotografier af både fremstillingen og opløsningen af den keramiske land art installation. Fotograf Kirstine Autzen har dokumenteret fremstillingen på Statens Værksteder for Kunst i foråret 2014, mens kunstnerduoen Ingvartsen & Rejnert har fulgt karrenes opløsning i Silkeborg siden juli samme år.

Da værket er processuelt, og nedbrydningen af det fysiske værk er en indbygget betingelse, kan helheden udelukkende opleves fotografisk. Udstrækningen over tid ændres altså til enkeltstående øjebliksbilleder, og det tredimensionelle transformeres til plane flader. Med udstillingen i Officinet, lægger Seier Petersen op til en diskussion om forholdet mellem værk og foto samt ikke mindst det, der er imellem.

Bevægelse og tid indgår også som parametre i formidlingen af projektet i Officinet. Her bliver publikum budt velkommen af rolige klik fra en diasafspiller, der som en installation i sig selv formidler processen.

 

Fotograf Kirstine Autzen

Tekstbaseret materiale er også en del af udstillingen, som afsæt til Seier Petersens næste projekt, hvor hun vil undersøge krydsfeltet mellem billedkunst, kunsthåndværk og kunstteori i en forskningsinspireret og praksisbaseret ramme.

Seier Petersen står parat til at fortælle om udstillingen alle lørdage og søndage i perioden.
Anna E. Munchs Legat har støttet udstillingen

Læs mere om projektet

Læs mere om Lise Seier Petersen

OFFICINET, Danske Kunsthåndværkeres og Designere, Bredgade 66, Kbh.
24. februar – 11. marts 2018. Åbningstid tirs. – søn. kl. 12-16
Gratis adgang.