Udstilling

Vinterudstillingen 2024 på Galleri Visby

Galleri Visby indleder året med en særudstilling med keramikerne Han Nguyen og Charlotte Kluge og billedkunstner Pia Brix-Thomsen.

Værk af keramiker Charlotte Kluge. Vinterudstillingen 2024 i Galleri Visby. Pressefoto.

Til årets første særudstilling i den gamle hestestald på Mårupgård, kan du opleve ikke færre end tre dygtige kunstnere: keramikerne Charlotte Kluge og Han Nguyen samt billedkunstner Pia BrixThomsen. Han Nguyen og Charlotte Kluge er begge uddannet fra Clay College i Stoke-on-Trent, England i 2021, der har fokus fokus på håndværket og den engelske keramiktradition.

Charlotte Kluge er især optaget af energien og umiddelbarheden, når hun skaber ud fra en intuitiv tilgang med stærk rygrad i håndværket. Hun går efter kant og karakter af og til uden eller med begrænset brug af begitning eller glasur og kun ler som materiale. Charlotte Kluge forklarer: ”Det uperfekte er i stigende grad det, jeg søger mod, og mit ekspressive formsprog henter bl.a. inspiration i japansk æstetik og moderne europæisk slipware. Med hurtig/intuitiv modifikation og dekoration simulerer jeg fejl og efterlader tilsigtet fingermærker og prosespor. Jeg ønsker ved symbolsk at kradse i fernis og facade at slå et slag for det uperfekte og autentiske.”

Værk af Han Nguyen. Vinterudstillingen 2024. Galleri Visby. Pressefoto.

Han Nguyen ønsker at skabe nutidigt lertøj, der viderefører pottemageriets traditionelle former og teknikker og bibeholder lertøjets varme sprog og umiddelbare udtryk. Lertøjets energi og legende udtryk, såvel som landpottemageriets traditioner, håndværk og ubesværethed, har formet Han Nguyens keramiske sprog. Samtidig er der en interesse for at udforske brugsgenstande som lærred for dekoration og at skabe objekter, der kan præsentere sig selv på forskellige måder igennem brug.

 

Pia Brix-Thomsen har de sidste 30 år markeret sig stærkt på kunstscenen med sine energifyldte og farvemættede abstrakte værker. Især bemærker man i hendes værker passionen og talentet for at arbejde med lys og dybde. Malerierne er alle abstrakte landskaber. Siden Pia Brix-Thomsen blev færdiguddannet på Det Fynske Kunstakademi i 1993, har un udstillet i utallige sammenhænge i Danmark og i udlandet. De sidste 20 år primært i gallerier i Chicago og i Oslo.

 

Udstillingen kan ses frem til den 17. marts i hele galleriets åbningstid
Søndag – tirsdag kl. 10-16 og onsdag – lørdag kl. 10-17

Galleri Visby
Mårup Kirkevej 62, Lønstrup
9800 Hjørring