Udstilling

Vingeslag

Danske Kunsthåndværkere & Designere præsenterer samtidens keramiske kunst skabt af Inga Vestergaard Sørensen og Asger Kristensen. Naturreservatet på Hirsholmene har givet inspiration til denne udstilling, der folder naturens barske om end smukke fugleliv ud til at handle om menneske, kunst og kultur.

Keramisk kunst af Asger Kristensen og Inga Vestergaard Sørensen. Fotograf Ole Akhøj

Udstillingens titel ”Vingeslag” betyder op- og nedadgående bevægelser med vingerne, men det betyder også at turde at tage en ny retning i form af udviklingsspring, hvor nye erkendelser, erfaringer og viden erhverves. Hos Asger og Inga bliver det særligt materialiseret i den kunstneriske proces, men med en poetisk erkendelse, der afspejler dét, der ligger udenfor menneskelig rækkevidde; årstider, natur og de 4 elementer.

I den kunstneriske arbejdsproces er ild, luft, jord og vand essentielle, når keramikerne former, bearbejder og skaber det endelige værk. En proces der både spejler naturens brutalitet og skønhed. Leret klemmes, bankes, extruderes og viderebearbejdes for til sidst at brændes, glaseres og brændes igen. Den indeklemte luft, som opstår i lag af bobler, er en aktiv med- og modspiller til objektet, der langsomt transformeres til et færdigt værk.

For Asger Kristensen og Inga Vestergaard Sørensen er det afgørende øjeblik at se, hvornår et objekt er ’rigtigt’, at lege med øjeblikket og vide hvornår det har opnået dét udtryk, som er meningsfyldt og interessant.

Den danske forfatter Peter Seeberg har i 1990’ern skrevet novellen ”Vingeslag”, der handler om at turde. Seebergs tekst beskriver en indre forbindelse imellem elementerne og årstiderne, der deler de fællestræk, at de er alt og intet, livet og døden, udspring og tilintetgørelse.

Kig forbi Officinet, dan dine egne indre billeder og nyd dansk keramik når det er bedst.

Udstillingen består af modellerede keramiske objekter, grafik og gouache. Nye fortællinger opstår som tableauer, arrangerede sammenstillinger og overraskende handlinger.

Udstillingen ”Vingeslag” er tilrettelagt og udført af Inga Vestergaard Sørensen og Asger Kristensen. Den danner baggrund for deres historie og sætter billeder på deres kunstneriske virke.

Om udstillerne

Inga Vestergaard Sørensen og Asger Kristensen er uddannet fra Kunsthåndværkerskolen i Kolding (nu Designskolen Kolding) i 1984. De har sammen etableret Havlit Stentøj i 1985 i Ho ved Blåvand. I 2015 flyttede de deres værksted til Vardegade 24 på Østerbro i København.
De har udstillet på en lang række gallerier og museer i Danmark og udlandet: Vejen Kunstmuseum, Danmarks Keramikmuseum, Koldinghus, Trapholt, Pohjanmaan Museum i Finland, Cultural Connections m.fl.

 

Periode: 13. oktober – 29. oktober 2017
Fernisering: 13. oktober kl. 17

Åbningstid: Tirsdag-søndag kl. 12-16.

Gratis adgang.

Officinet, Bredgade, 66, København K.

Læs mere om Officinet