Nyhed

VIL DU LAVE DET NÆSTE SMYKKE TIL STATENS KUNSTFONDS SMYKKESAMLING?

Med en ny konkurrence opfordrer Statens Kunstfond for første gang alle talenter til at byde ind med deres bedste ideer til nye smykker. En jury vil udvælge tre vindere af konkurrencen.

Deltag i konkurrencen om at få et smykke med i Kunstfondens smykkekonkurrence. Smykke af Camilla Prasch, foto: Iben Kaufmann

 

Smykkekonkurrencen er åben for alle, og det kræver ikke en særlig uddannelse eller baggrund inden for smykkekunst at deltage. Det er muligt at gå flere sammen om et bidrag til konkurrencen. Det åbner op for, at talenter med en god idé kan samarbejde med dygtige formgivere om at realisere et smykke. Som studerende kan du også deltage, så længe du er mindst 18 år.

Med smykkekonkurrencen afprøver Kunstfonden et nyt format. Normalt er det Statens Kunstfonds Legatudvalg for Kunsthåndværk og Design, som udvælger og indkøber allerede eksisterende smykker til smykkesamlingen. Men med konkurrencen kan alle talenter få mulighed for at ansøge med en idé, der bliver udvalgt, realiseret og indkøbt til smykkesamlingen.

”Danmark er fuld af kunstnerisk talent på tværs af alder, køn, baggrund og uddannelse. Derfor er vi i Kunstfonden nysgerrige efter at se, hvad der sker, når vi inviterer alle disse talenter til at byde ind med nye smykker til Kunstfondens samling”, siger udvalgslederne for Statens Kunstfonds to udvalg for Kunsthåndværk og Design, Anne Damgaard og Anni Nørskov Mørch.

Der er nedsat en tværfaglig jury til at vurdere ansøgningerne til smykkekonkurrencen. Juryen består af fire repræsentanter fra Statens Kunstfonds to udvalg for Kunsthåndværk og Design: Beklædningsdesigner Anne Damgaard, kurator og skribent Anni Nørskov Mørch, kunsthåndværker Nicolai Appel og designer Øivind Slaatto. Derudover består juryen af tre eksterne kunstneriske kapaciteter: guldsmed Jannic Soriano, museumschef ved Rian designmuseum Love Jönsson og kunstnerisk leder for danskdansk og skuespiller Sandra Yi Sencindiver.

Den 16. maj kl. 13.00 afholder Statens Kunstfond et online infomøde om konkurrencen.
Tilmeld dig infomøde om konkurrencen her

Der er ansøgningsfrist til konkurrencen tirsdag den 1. august kl. 14.

Læs mere om konkurrencens kriterier, vigtige datoer og hvad ansøgningen skal indeholde.

Info: Statens Kunstfond