Udstilling

VANDREN I GRÅDIGHED OG TAKNEMMELIGHED

Kom på en fysisk vandring i Marianne Johnstad-Møllers strikkede univers på bunden af havet, imellem det synlige og det usynlige, det smukke og det smertefulde.

Marianne Johnstad-Møller udstiller i Æglageret.

 

Soloudstilling af strikkunstner Marianne Johnstad-Møller

Transparente, strikkede værker hænger fra loftet i forskellige former og størrelser. Sammen med tegnede skitser og håndskrevne refleksioner får deres delikate og skrøbelige nærvær, tankerne til at vandre og indbyder til at åbne sanserne og lade sig bevæge.

Kom med på en fysisk vandring i Marianne Johnstad-Møllers strikkede univers på bunden af havet, imellem det synlige og det usynlige, det smukke og det smertefulde.
Tillad dig selv at foretage en indre vandring fra den ene ende af følelsesspektret til den anden; fra taknemmelighed til grådighed. Taknemmelighed over alt det, du har, til grådighed over det, du begærer.

Johnstad-Møller er interesseret i kunsten som samtalepartner og ønsker at forfine det taktile sprog, der forbinder sanserne, intellektet og ånden. Hun er vokset op ved Vesterhavet, og hendes værker tager ofte afsæt i havets liv og dets cykliske bevægelser. Hun arbejder kontinuerligt med temaerne grådighed og taknemmelighed, frygt og tillid, utålmodighed og tålmodighed. Nogle værker filtrer sig ind i hinanden, andre har dele, der vokser ud, ligesom den ene følelse kan vokse ud af den anden. Der er huller i formen, for strikken er ideel til det hullede og trevlede, som hun indarbejder med stykker af tidligere projekter, som ellers er blevet kasseret. Farvespektret bevæger sig i blide og bløde farver sammen med få klare og mørke farver.

Igennem tekstilkunsten arbejder Johnstad-Møller med at nuancere opfattelsen af strik som en aktiv medspiller i vores liv. Hun udfolder sit arbejde i lag for at undersøge, hvad vi er i stand til at se, og hvad vi ikke kan se – i os selv, i vores relationer, i samfundets struktur.

Arrangementer i udstillingen

  1. april: Fernisering kl. 13 -15, kort tale af marianne Johnstad-møller og Psykolog og mindfulness instruktør Trine Karsholt
  2. april: Artist talk og vandring kl.14 – ca.15
  3. april: Psykolog og mindfulness instruktør Trine Karsholt, vil guide til en mindful vandren i udstillingen. 14-15.30
  4. maj: Finnisage kl. 14-16. Kunstneren vil være til stede i udstillingen

 

 

Strikkede værker af Marianne Johnstad-Møller. Foto: presse

 

MINDFULLNESS I UDSTILLINGEN

Åben sanserne, oplev værkerne direkte og lad dig berøre.

Søndag d. 30. april kl. 14.00-15.30
Mød strikkunstner Marianne Johnstad-Møller og psykolog og mindfulness instruktør Trine Karsholt til en eftermiddag med fokus på taknemmelighed og grådighed.

Trine guider dig ud af hovedet, ned i kroppen og åbner sanserne, så du direkte og nærværende kan opleve Mariannes værker i en stille, sanselig vandring.

I et ærligt, kærligt og nysgerrigt møde mellem dit eget indre og Mariannes kunst, vil vi sammen mærke og undersøge grådighed og taknemmelighed; hvad betyder begreberne for dig, hvornår opstår grådighed? Hvad muliggør taknemmelighed, hvordan påvirker de os hver især og vores omverden?

Arrangementet er en vekslen mellem af Trine Karsholt, der guider og dine egne oplevelser med de strikkede værker. Afslutningsvis vil der være rum for dialog med tid til at dele oplevelser, betragtninger, kommentarer og stille spørgsmål.

Tak til Grosserer L. F. Foghts Fond, Konsul George Jorck & Hustru Emma Jorcks Fond og Statens Værksteder for Kunst for støtte til udstillingen.

Hvem
Marianne Johnstad-Møller

Hvor
Holbæk Kunstforening, Æglageret. Lindevej 6, 4300 Holbæk

Hvornår
Tirs -fre kl. 11-17, lørdag kl. 11-14, søndag kl. 13-16.