Nyhed

Søg ind på Forårsudstillingen på Charlottenborg

Charlottenborg Fonden inviterer alle til at ansøge om at deltage i den legendariske Charlottenborg Forårsudstilling i København. Forårsudstillingen er en af de vigtigste åbne, censurerede udstillinger i Nordeuropa og er blevet afholdt årligt på Charlottenborg i København siden 1857.

Glaskunstner Ida Wieth. "Wander Wonder'" på Forårsudstillingen 2021 på Charlottenborg. Foto: Bent René Synnevåg.

 

For at deltage i Charlottenborg Forårsudstilling 2023 skal man sende en digital ansøgning i perioden 1. – 22. december 2022.

Alle kan ansøge med op til fem bidrag (værk eller værkserie) inden for, men ikke begrænset til, kategorierne kunst, arkitektur og kunsthåndværk/design.

En kunstfaglig jury vurderer i fortrolighed alle de indkomne udstillingskoncepter Juryen 2023 består af arkitekt Peter Møller Rasmussen, billedkunstner Ann Sophie von Bülow, fotograf Søren Rønholt, designer Nina Nørgaard, billedkunstner Julie Falk, billedkunstner Skjold Rambow og kurator Isabella Hemmersbach.

Juryen udpeger udstillerne og giver svar senest den 13. januar 2023. Man indleverer værkerne til ophængning mandag den 23. januar 2023.
Hver kunstner(gruppe) modtager 2.500 kr. for at udstille på Charlottenborg Forårsudstilling 2023.

 

Deadline for ansøgninger er torsdag den 22. december 2022 kl. 11.59 (OBS: midt på dagen!) ANSØG HER

 

UDSTILLINGSSTED & PERIODE
Charlottenborg Forårsudstilling foregår på Kunsthal Charlottenborg i København og vil blive vist i perioden 1. februar – 5. marts 2023.

 

PRISER
Den 8. februar 2023 uddeler Charlottenborg Fonden to priser: Soloprisen i samarbejde med Politikens Forhal og Deep Forest Art Land prisen.

Soloprisen belønner overordnet kunstnerisk kvalitet og relevans, og med prisen følger et legat på 10.000 kr og en invitation til en soloudstilling i Politikens Forhal i 2024. Årets vinder bliver udvalgt i samarbejde med Signe Jochumsen, udstillingschef for Politikens Forhal.

Deep Forest Art Land-pris består af et legat på 10.000 kr og muligheden for at skabe et stedsspecifikt værk til udstillingsplatformen Deep Forest Art Land i Kibæk. Vinderen bliver fundet i samråd med grundlæggerne af Deep Forest Artland Søren Taaning og René Schmidt.

 

OM CHARLOTTENBORG FORÅRSUDSTILLING
Charlottenborg Forårsudstilling er en af de vigtigste åbne, censurerede udstillinger i Nordeuropa og har siden 1857 fundet sted årligt på Charlottenborg i København. Udstillingen fungerer i dag som en vigtigt udstillingsvindue for international billedkunst, arkitektur og kunsthåndværk/design.

Charlottenborg Forårsudstilling har i årenes løb været det første betydelige skridt på vej mod en professionel karriere for mange unge kunstnere. Samtidig har udstillingen ofte præsenteret nye værker af mere etablerede navne. Gennem Charlottenborg Forårsudstillings lange historie har internationalt anerkendte kunstnere debuteret eller præsenteret værker på udstillingen.