Udstilling

Silver Tales – Karen Blixen fortalt i sølv, perler og diamanter

Udstillingen Silver Tales er skabt som en fantasifuld fortolkning af Karen Blixens forfatterskab og liv fortalt i smykker af sølv, perler og diamanter.

Silver Tales på Rungstedlund. Pressefoto

Karen Blixens eget forhold til smykker var dobbelttydigt. Hun lånte gerne smykker og bar især sølv, perler og klare sten, men gik også med uægte materialer – det væsentlige for Karen Blixen var selve udtrykket og med en kunstners blik udviklede hun sin egen karakteristiske stil. Hendes eget smykkeskrin var beskedent, og de smykker hun bar hele livet havde en særlig personlig betydning for hende forbundet med både kærlighed og tab. Smykker optræder også i flere af Karen Blixens fortællinger og knytter sig til stærke følelser som sanselighed, evighed, kærlighed og kunsten som en bærende livskraft.  

 

I Silver Tales har 40 af samtidens smykkekunstnere og -designere kurateret af smykkeskribent Nina Hald modigt skabt værker inspireret af Karen Blixen. Den kunstneriske udfordring har Karen Blixen Museum fundet i Karen Blixens fortællinger, portrætter og blandt forfatterens genstande på Rungstedlund. 

 

Museumsdirektør Elisabeth Nøjgaard uddyber: ”Det har været interessant at gå til Karen Blixens forfatterskab med en ny vinkel i forberedelserne til udstillingen. Her viser vi 42 unikke genstande samlet under fem forskellige temaer, der udspringer af fem dramatiske Blixen-fortællinger, hvor smykker spiller en central rolle. Udstillingen er på den måde blevet en kunstnerisk fortælling om Karen Blixen og udvalgte fortællinger, men også en udstilling af et bredt udsnit af samtidens smykkekunst og –design, som vi er meget stolte over at kunne vise på Rungstedlund.”

 

Særudstillingen Silver Tales vises i de originale rum på Rungstedlund, hvor Karen Blixen levede det meste af livet og opnåede stor international anerkendelse for sit forfatterskab. Til udstillingen knytter sig et katalog med unikke portrætter, billeder af kreationerne samt ny perspektivering af udvalgte fortællinger fra en af Danmarks helt store verdensstjerner og personligheder.

 

Udstillingsperiode: 06.10.2022 – 30.04.2023

Læs mere om udstillingen her