Udstilling

OPEN CALL – Biennalen for Kunsthåndværk & Design 2025

Grafik Osvald Landmark

UDSTIL PÅ BIENNALEN FOR KUNSTHÅNDVÆRK & DESIGN 2025

Danske Kunsthåndværkere & Designere søger værker, der viser de nyeste tendenser, til Biennalen for Kunsthåndværk & Design 2025 på Glas – Museet for Glaskunst.

Denne gang har Open Call ikke noget tema. I stedet ønsker Biennalen at tage pulsen på kunsthåndværk og design anno 2025 med kuratorkollektivet Ukurant på Glas – Museet for Glaskunst.

Dansk kunsthåndværk og design er i verdensklasse. Vi er kendt for kvalitet, håndværk, bæredygtighed og unikke håndlavede produkter, som står i kontrast til samtidens overforbrug og masseproduktion.

En verden med materialeknaphed og overforbrug kalder på udøvere med en enestående evne til at skabe objekter af høj æstetisk værdi og håndværksmæssig præcision. Æstetiske objekter, der forfører med materialitet, overflader, form og sanseligheder.

Så nu handler det om at hylde håndværkets langsommelige og omhyggelige processer, der frembringer formfuldendte og holdbare værker.

I 2025 fejrer Biennalen 30-års jubilæum. Jubilæet markerer en stærk tradition, samtidig med at Biennalens vision er at gå foran og pege ud i fremtiden.

Jubilæet er den perfekte anledning til at vise, at dansk kunsthåndværk og design er stærkt forankret i materialitet, formgivning og superobjekter, der kan være med til at drage omsorg for en verden, der er gået itu.

 

Hvor
Glas – Museet for Glaskunst i Ebeltoft


Udstillingsperiode
9. oktober 2025 – 22. februar 2026

Ansøgningsfrist
7. oktober 2024 (Ansøgningsmodul åbner 9. september 2024)

 

Jury
Biennalen 2025 samarbejder med kurator-kollektivet Ukurant. Gruppen giver et ungt bud på en fremsynet ramme for udstillingen. Ukurant har allerede vundet stor anerkendelse og ikke mindst priser for deres forfriskende og anderledes take på formidlingen af aktuelt kunsthåndværk og design. Josefine Krabbe Munck, Kamma Rosa Schytte, Kasper Kyster og Lærke Ryom – er velbevandrede i at kuratere, tilrettelægge og udføre stærke udstillingskoncepter med bred appel i både branchen og pressen.

Som garant for en fair votering bliver ansøgningerne til Open Call anonymiserede via et nyt ansøgningsmodul. Det sikrer, at udstillerne 2025 bliver udvalgt udelukkende på deres ansøgte værker og ikke på navn, køn, etnicitet eller baggrund.

 

Hvem kan søge?
Alle professionelle danske udøvere inden for området kunsthåndværk og design, herunder også arkitektur, brugskunst, functional art, collectible design ogmaterialebaseret kunst

Udøvere bosat i Danmark inkl. det danske rigsfællesskab, danske udøvere bosat i udlandet eller udøvere med en stærk tilknytning til Danmark f.eks. via uddannelse

Grupper med mindst 1 dansk bosat deltager kan søge om at komme med på Biennalen

Ansøgningsbetingelser

 

Alle ansøgninger skal indsendes via Open Call-systemet, der åbner 9. september 2024 og har ansøgningsfrist 7. oktober 2024.

Hvert udstillingsprojekt modtager udstillingshonorar på 2.000 kr.

Det er ikke muligt at søge med studieprojekter, skabt i forbindelse med uddannelse. Studerende kan ansøge Biennalen med et selvstændigt projekt.

Ansøgte værker må tidligst være produceret i år 2024.

Det er kun muligt at ansøge med egne værker/projekter.

Det er muligt at søge med skitser. Det skal fremgå tydeligt i ansøgningen, hvis der er tale om et skitseprojekt.

De ansøgte værker må ikke være udstillet tidligere, men kan godt være en viderebearbejdning af ældre projekter.