Udstilling

MIZU af designer Pernille Snedker Hansen

Officinet præsenterer udstillingen MIZU– On Moving Water af designer Pernille Snedker Hansen. Fernisering: Fredag d. 20. september kl. 17-19. 

Arkivfoto af Marbelous Wood.

Officinet er for en stund omdannet til et meditativt rum, hvor designer Pernille Snedker Hansen viser, hvordan trægulvet kan bruges som udtryk og kunstværk.

Titlen MIZU betyder vand på japansk, og med Vand som tema og inspiration fra en research rejse i Japan har Pernille Snedker skabt et nyt mønster på træ, som en forlængelse af hendes arbejde med Marbelous Wood. En håndmarmoreret træflade med et vibrerende organisk mønster giver træet en næsten psykedelisk fornemmelse, og træets iboende ornamentik opleves med en fornyet intensitet.

Med en baggrund som tekstildesigner griber Pernille Snedker træfladen an som et stykke tekstil, og iscenesætter oplevelsen af mønsteret i rummet.

Pernille Snedker Hansen i sit studie i København. 

Centralt i udstillingen er et langt kar med vand. Her flyder farver på vandoverfladen og afspejler naturens konstante og langsomme forandringer. Hver dag vil Pernille Snedker marmorere med en traditionel japansk teknik kaldet Suminagashi, og fra karret laver hun et tryk på papir, som løbende suppleres til udstillingen.
Arbejdsprocessen og ritualet omkring skabelsen bliver synliggjort, og det håndlavede og finurlige værktøj ligger fremme, og bliver løbende taget i brug under udstillingen

Pernille Snedker har selv lavet de fine japanske træ-redskaber, der i sig selv er små kunstværker. 

Den japanske Suminagashi teknik går tilbage til år 700, hvor mestrene formulerede en tilstand af flow, hvor hånden og ånden arbejder med de flydende og flygtige farver på vandoverfladen. Denne oplevelse af flow og foranderlighed ønsker Pernille Snedker at videregive til den besøgende på udstillingen.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond og Boligfonden Kuben.

Praktisk information

Udstillingsperiode: 21. september – 6. oktober 2019

Åbningstider: Tirsdag- Søndag 12.00 – 16.00. Onsdag til 20.00

Særarrangement: Oplev udførelsen af en traditionel Japansk marmorerings teknik. Hver dag vil Pernille Snedker demonstrere teknikken i et stort kar i udstillingen. Teknikken, der kaldes Suminagashi, udføres med designerens håndlavede værktøj.
Tirsdag-søndag kl. 15 – onsdag både kl. 15 og kl. 19.

Adresse:
Officinet
Danske Kunsthåndværkere & Designere
Bredgade 66
1260 København K.

Nærmeste metro: Kgs. Nytorv
Nærmeste S-tog: Østerport St.

Gratis adgang.

Om Pernille Snedker Hansen

Pernille Snedker Hansen har genfornyet den traditionelle marmoreringsteknik, og har modtaget Wallpaper Design Award. Hun har været udtaget til Biennalen for Kunsthåndværk & Design og udstillinger kurateret Statens Kunstfond.
Hun har en BA i tekstildesign fra Designskolen Kolding og en MA i ’Narrative Environments’ fra Central Saints Martins i London. Hun har desuden studeret på Designacademy Eindhoven.

Læs om Pernille Snedker