Udstilling / Officinet

SUPERPOSITION

Mette Colberg har stillet spørgsmålstegn ved glassets dualistiske natur som både form og filter, siden hun begyndte at arbejde med materialet tilbage i 2003. Med udstillingen SUPERPOSITION i Officinet undersøger Colberg gennem glas- og fotoværker, hvordan den verden vi lever i, forståes gennem perception, og hvorledes visuelle forskydninger kan skabe grobund for nye forståelser. 

Mette Colberg: SUPERPOSITION

Denne tænkning afspejles i glassets medfødte kvaliteter som noget, vi både kan kigge på, men også kan kigge igennem. Når vi ser på glas, opstår der en klar tilstedeværelse og et klart fravær – et scenarie som kan forstås som glassets superposition. Begge tilstande er en del af virkeligheden og er centrale for Colberg i hendes arbejde med både glasset og fotografiet. 

Den binære afkodning i vores blik, som kommer før både sprog og skrift, er grundlæggende for vores individuelle forståelse af det visuelle. Når Mette Colberg undersøger glassets egenskaber gennem sin produktion af hendes facetteret, farvede glaslinser, er det netop for at påvirke vores blik og derigennem gøre os opmærksomme på de implicitte forståelser, som ligger deri.  

Colbergs fascination af fotografiet som både redskab for undersøgelse og som medie kommer til udtryk i udstillingen gennem hendes brug af beskårne synsfelter, glas og lys. Hun anvender fotografiet som et visuelt afsæt, der sætter fokus på vores sansning af rum og materialitet, og åbner en sprække til en anden verden, hvor perception kan ske forskudt af vores binære aflæsning af det, vi allerede kender.

Udstillingen SUPERPOSITION søger at understrege valget i vores blik, og minder os om processerne bag vores forståelsesapparat, og hvornår de står til at påvirke.   

 

OM METTE COLBERG

Mette Colberg (f. 1981, bor og arbejder i København) er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering på Bornholm og Konstfack University of Arts, Crafts & Design i Stockholm, Sverige. Hendes arbejde er blevet vist i både ind- og udland siden 2006 ved udstillinger på blandt andet Bornholms Kunstmuseum, Cisternerne, Glasmuseet Ebletoft, Kastrupgårdsamlingen, Glazenhuis, Lommel, Belgien, TALENTE i München, Tyskland, NAU GALLERY, Stockholm, Sverige og Malmö Form- & Designcenter, Malmø, Sverige. Colberg er inkluderet i samlinger hos The Swedish Arts Foundation, SAK, og blev i 2018 kommissioneret en større udsmykningsopgave til Region Uppsala, Sverige. Læs mere om Mette Colberg

Se on-line udstillings katalog her.

 

EVENTS

Fernisering: 1. august 2020, kl. 15.00

Artist talk: 13. august 2020, kl. 17.00

Omvisning: efter aftale

 

KURATOR

Anne Thomasen

 

UDSTILLINGSDATOER

2-21 August, 2020

Officinet
Bredgade 66
1260 København K.

ÅBNINGSTIDER

Tirsdag-søndag, kl. 12.00 – 18.00

 

Udstillingen er støttet af
Statens Kunstfond
Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond
Grosserer L. F. Foghts Fond
Knud Højgaards Fond
Ellen & Knud Dalhoff Larsens Fond