Officinet / Udstilling

Pernille Strange & Kari Mølstad

Et vildt ridt gennem eksplosiv glæde, dybe afgrunde, afbalanceret klarhed.
Eufori, panik, usikkerhed, glæde, besættelse, afmagt, nærvær og magi.
Velkommen til et sanseligt eventyr fortalt i glas og metal.
A LOVE STORY - en udstilling af smykkedesigner Pernille Strange og glaskunstner Kari Mølstad. Se udstillingen i Officinet fra den 3.-25. november 2018.
Fernisering den 2. november kl. 17-20.

Smykkedesigner Pernille Strange og den norske glaskunstner Kari Mølstad fortolker i dette samarbejde den universelle historie om kærlighed. Via deres forskellige materialer illustrerer de det sammensurium af følelser, man oplever når forelskelsen og kærligheden rammer og udvikler sig.

Netop oplevelsen er et helt afgørende omdrejningspunkt i denne udstilling. Beskueren inviteres med på eventyr og opfordres til at interagere. Til at lade sig involvere, engagere og til at være nysgerrig. At røre og sanse værkerne og være en del af rejsen.

Kari Mølstad,: 'Field, Cone, Delta, Vertex', blæst slebet glas, 2018, H:20-50cm, priser: 18.000-25.000 NOK, foto: Jørn Hagen

Vi har tænkt meget over, hvordan vi kan gøre udstillingen tilgængelig, til allemandseje.
Vi vil væk fra den måde at se kunst og udstillinger på, som handler om skærmede objekter på hvide podier, der IKKE må berøres, men skal betragtes med andagt og respekt på behørig afstand.
Men hvordan gør man det festligt, folkeligt og fornøjeligt uden at blive banal og miste fokus på sit materiale og sit håndværk?
Det er hovedårsagen til at vi valgte kærlighedsrejsen som tema. Alle mennesker på planeten kan relatere til det. Historien er universel


Således udtaler de to udstillere sig om projektet, som har rødder tilbage til en fælles baggrund med glas og studietiden på Glas- og Keramikskolen på Bornholm.

Begge har gennem deres virke fordybet sig i temaer som kontraster, overflade, form, skala, rytme og forløb. Disse fællesnævnere vil også være at finde i udstillingen i Officinet. Her viser begge kunstnere nye, individuelle værker samt fællesprojekter lavet specifikt til denne udstilling, og de rammer Officinet byder ind med. Tilgangen er legende og eksperimenterende, og der er lagt vægt på, at dette er et frirum, hvor idéer kan afprøves og kunstnerne kan teste nye og anderledes muligheder.

Detalje af Kari Mølstads glas. Foto: Jørn Hagen

Om Pernille Strange
For smykkedesigner Pernille Strange er ‘A Love Story’ en tilbagevenden til Officinet, hvor hun i 2011 viste skulpturelt glas i udstillingen ‘The Strange Dimension’. Statens Kunstfond erhvervede ved den lejlighed et værk.
Udover dette har hun løbende udstillet i ind- og udland, blandt andet i Galeri Talent i Paris, Vessel Gallery, London og S12 Gallery i Bergen. Hun har modtaget arbejdslegat fra Statens Kunstfond samt Kunsthåndværkerprisen af 1879, bronze.
De sidste 5 år har hun bevæget sig mere ind på arbejdet med smykker og metal, og udforsket hvad materialerne kan sammen og hver for sig.

Om Kari Mølstad
Norske Kari Mølstad har udstillet i Europa og Japan. Hun har blandt andet vist sine arbejder på Collect, London og Design Week Milano, Kunstbanken i Hamar og Galleri Format i Oslo. Hendes værker er opkøbt af Kunst- og Industri Museerne i Trondheim og Bergen, samt af Nasjonalmuseet i Oslo.
Hun har blandt andet modtaget det 2-årige arbejdslegat fra Det Norske Kulturråd samt Kunsthåndverkernes Fond’s 3-årige arbejdslegat.
Hendes fokus de seneste år har været overflade og form, og i særdeleshed eksperimenter med teksturer, gentagelser og mønstre inspireret af naturen.

Kari Mølstad og Pernille Strange vil være at træffe i Officinet i weekenderne hele udstillingsperioden, og der vil være artist talks og personlige fremvisninger.

EVENTYRET BEGYNDER!

 

Udstillingsperiode: 3.-25. november 2018
Fernisering: 2/11 kl. 17-20
Åbningstid: Tirs-søn: 12-16

Officinet, Bredgade 66, 1260 København K.