Udstilling / Officinet

Extract

Gå på opdagelse i Ingrid Kæselers æstetiske og farverige univers af transparente membraner i Officinet fra den 30 marts - 21 april. Velkommen til fernisering den 29. marts kl. 17-19.

Fotograf: Torben Lenau. Værkstørrelse: 'Extract', udsnit, 300x300x200 cm, akryl på gaze, 2019

Med udstillingen ‘Extract’ har billedkunstner Ingrid Kæseler skabt en maleri-installation, der skubber til vores trang til at skabe mening og til at se sammenhænge. Fire frithængende membraner af florlet, bemalet gaze synes næsten at svæve i rummet. De hænger side om side og skaber gennem transparens og spejling et tredimensionelt maleri, hvor alle lag er synlige. Gennem en leg med repetition fremstår de med små variationer, kun en anelse forskellige fra hinanden. De hænger let forrykket med små justeringer og forskydninger, som er med til at forøge og skærpe vores opmærksomhed.

Ingrid Kæseler, Extract. Fotograf Torben Petersen.

Aluminiumsplader spejler membranernes struktur og opbygning. Værkdelene har på et tidspunkt været samlet, men de er nu skilt ad. Farve er i denne delingsproces trukket ud af membranerne, og har afsat sig som et kæmpe aftryk på aluminiumspladerne, efterladende transparente og diffuse felter, der tillader lyset at gennemtrænger hele maleri-installationen, så den fremstår translucent. En translucens der leder tankerne hen på fysiske fænomener, som prismer, lysbrydninger og krystallinske strukturer. Ved at bevæge sig rundt omkring og ind i installationen, oplever beskueren, at der er åbnet op for kik ind i æterisk sansemættede rum.

Den ekstraherede farve, der sidder som aftryk på aluminiumspladerne, er modsat de transparente felter i membranerne, stærk og kraftig – som en essens. Når pladerne sættes sammen, side ved side og ovenover hinanden, opstår en ny og anderledes orden, der dog som et ekko fortæller om en genklang i installationen, hvor del og helhed drejer sig om hinanden.
I spillet mellem værkets forskellige elementer, anspores beskueren til at gå på opdagelse i dette før og efter, og lægge mærke til sammenhænge, der åbner op for noget, som vi ikke var opmærksom på før.

Udstillingen er en videreudvikling af installationen Efterglød. Læs mere

Udstillingsperiode: 30 marts – 21 april
Titel: ‘Extract’
Fernisering: fredag d. 29 marts, kl. 17 – 19
Åbningstider: tir-fre 12-16, ons 12-18, lør-søn+helligdage 12-17. Åben alle dage i påsken.

Officinet
Bredgade 66
1260 København K.

Gratis adgang.

 

Ingrid Kæseler, Extract. Fotograf Torben Petersen.

Om Ingrid Kæseler
Ingrid Kæseler er født i 1959 og har modtaget en række legater og præmieringer gennem sit virke som billedkunstner. Hun har udført udsmykningsopgaver for bl.a. Statens Kunstfond og har arbejdet som kurator på flere udstillinger. Hun har dertil selv udstillet på en række museer og kunsthaller bl.a. Overgaden, Institut for Samtidskunst, Den Frie, Esbjerg Kunstmuseum og Fuglsang Kunstmuseum