Udstilling / Officinet

Reach af Ida Wieth

På udstillingen "Reach" viser Ida Wieth skulpturelle værker i glas i kombination med jern og metaller. Hun udforsker nysgerrigt og vedholdende glassets evne til at strække og transformere sig i samspil med andre materialer.
Fernisering: Fredag d. 23. august kl. 17-19. Åbningstale af udstillingsleder og glaskunstner Susanne Jøker Johnsen. Artist talk søndag den 1. september kl. 14.

På denne måde arbejder Ida Wieth med at bane vej for en vidtrækkende dialog mellem objekt og beskuer på en ekspressiv og kommunikativ måde. Værkerne består af mundblæste glasrør, der siden omsmeltes i en ovn ad flere omgange. Glasset formes af, og bøjes over kobbertråd/jern, der leder til glassets endelige form. Efter brænding foldes kobbertrådende ud, som en (u)naturlig forlængelse af glasset, og afslører og fremhæver hermed spor af processen.

Materialet, der har defineret formen, fremhæves således i det komplette værk, og understreger betydningen af de roller der fordeles og udspilles under et forløb.

Med andre ord – hvad der skaber og genererer form og udtryk, og de muligheder og fortællinger som opstår i interaktionen imellem materialer.


Jeg er optaget af ord og begrebers flertydige betydninger, og de lag og opbyggeligheder jeg kan overføre og udtrykke igennem en konkret materialitet. I mit arbejde med - Reach - berører processen såvel som selve værket, det at indsamle, at strække og bøje sig, (be-)gribe, samt at give slip og række ud. Jeg udforsker og fortolker disse fænomener, og lader dem komme til udtryk gennem værker i glas, jern og metaller.


Officinet
Bredgade 66
1260 København K.

Fernisering: Fredag d. 23. august kl. 17-19. Åbningstale af udstillingsleder og glaskunstner Susanne Jøker Johnsen.

Periode: Udstillingen kan besøges fra den 24. august til 15. september 2019.

Åbningstider:  tirsdag-søndag 12-16. Lukket mandag.

Særarrangement: artist talk søndag den 1. september kl. 14.

Gratis adgang.

Om udstilleren
Ida Wieth er født i 1983 i København. Hun er uddannet glaspuster fra Kosta Glas Skole i Sverige, og tog i 2009 afgang fra Edinburgh College of Art i Skotland med en Master of Fine Art, Glass.
Læs mere om Ida Wieth

Udstillingen er støttet af
Den Hielmstierne-Rosencroneske Stiftelse og Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond af 1968