Udstilling

COLOURS
 Lines of Latitude and Longitude

Mette Saabye (DK), Pernille Mouritzen (DK), Helena Lehtinen (FI) og Sofia Björkman (SE) undersøger Nordens æstetiske sprog i en udstillingsrække, der begynder i Officinet. Fernisering den 6. december kl. 16-19.
Projektet er støttet af Nordisk Kulturfond-Handmade.

Sofia Bjørkman

De nordiske lande krydser ind og ud af hinandens historie, både i forhold til politik, kultur og æstetik samt de nordiske håndværkstraditioner. Udstillingen ’Colours – Lines of Latitude and Longitude’ undersøger den nordiske fortælling med udgangspunkt i forestillingen om et fællesæstetisk sprog. Gennem udstillingen sætter designerne fokus på tilhørsforhold, identitet og fortællinger.

Foto: Helena Lehtinen (FI)

 ”Vi har undersøgt det fællesæstetiske sprog ved at se på traditionelt kunsthåndværk og fremhæve den fælles fortælling, der er forankret i materialer og æstetik”. Fortæller de 4 smykkedesignere.

 

Materialer, brugs- og kunstgenstande er historiebærere med referencer til naturen, sociale forhold, traditioner, kulturelle institutioner med videre. Den nordiske historie, som i dag ofte beskrives som en demokratisk og humanistisk fortælling, rummer også undertrykkelse og magtdemonstrationer. I udstillingen fremhæves disse aspekter af historien, så fortællingens kompleksitet bliver synlig i den iboende fortælling af den materielle form.

 

”Vores projekt har hidtil primært bestået i at indsamle indtryk på rejser. Som gruppe har vi rejst rundt i Norden og ledt efter spor i nordiske kunsthåndværkstraditioner. Vi har i løbet af projektet fået indsamlet et bjerg af informationer, udtryk, sammenhænge og tanker.”

 

De mange indtryk, som er indsamlet i de nordiske lande, omsættes til personlige fortolkninger i form af smykker.

 

Officinet

Bredgade 66

1260 København

 

FERNISERING: 6. DECEMBER KL. 16-19

Udstillingsperiode: 7. – 29. december 2019

Lukket i juledagene fra den 23. – 27. december.

ÅBNINGSTIDER: tirsdag – søndag kl. 12-16. Torsdag – fredag 12-18.