Officinet / Udstilling

Levende Landskab?

En udstilling for børn, voksne og familier om, hvordan plastikforurening forandrer naturen. Udstillingen er et tværæstetisk projekt af tekstilkunstner Anna Rosa Hiort-Lorenzen, iscenesætter Kasper Daugaard Poulsen og komponist Kristian Hverring i samarbejde med Einar Mar Gudmundsson.
11. januar - 2. februar 2020. Ferniseringen fredag d. 10. januar 17-19.

Fotograf Mads Højberg

Imitationens kunst

Installationen Levende Landskab? er inspireret af de islandske bjerge og imiterer naturen i plastik. Ser verden sådan ud i fremtiden? Ser den allerede sådan ud? Er den så et Levende Landskab?

Vi mennesker efterligner naturen, i billige kopier, der ligner godt. Måske lidt for godt. For nu begynder plasten at efterligne os. Små dyr kan ikke kende forskel på planteplankton og mikroplast, og spiser begge dele med stort velbehag.

Så hvordan ser verden ud om nogle år? Er naturen blevet helt af plast?

I det mindste kan man jo prøve at rydde op efter sig. Sige pænt undskyld og gøre rent. Derfor er Levende Landskab? lavet udelukkende af rengøringsartikler. De er lavet af plastik, de koster ingenting, og derfor smider vi dem ud i læssevis. Sådan er det med plastik. Og derfor må vi nu rengøre naturen…

 

Et bjerg i plastik

Levende Landskab?  er bygget op som et bjerg af plastik. Eller et udsnit af ét. Som om bjerget var så stort, at det voksede op gennem gulvet og videre op i loftet og ud af taget. Et kæmpe bjerg af plastaffald. Men herfra hvor vi står, kan vi kun se en lille del af det…

Levende Landskab? er en hyldest til naturen, genskabt i plastik. Skabt i samarbejde med forfatteren Einar Mar Gudmundsson og biologen Gudmunddur Gudmundsson.

Levende Landskab? er et værk i stor skala, der inkorporerer lyd, lys og litteratur. For børn, voksne og familier, og for den opdagelsesrejsende uanset alder.

 

Om kunstnerne
Kunstnerne har tidligere skabt den iscenesatte udstilling LYSSTOF – Den Magiske Natur (Nordatlantens Brygge, Bora Bora-dans og visuelt teater, Horsens Kunstmuseum) om nordiske naturfænomener omsat i tekstil, bevægelse og fluorescerende farver, samt Alderdommens Rum, et sensorisk værk til Experimentarium i Hellerup, som nu er en fast del af den permanente udstilling.

Levende Landskab? er deres tredje samarbejde.

Levende Landskab? er støttet af Statens Kunstfond, Aarhus Kommune, Beckett-Fonden, Nordea Fonden, Letterstedska Föreningen, og samproduceres med Nordatlantisk Hus i Odense.

 

Udstillingsperiode: 11. januar – 2. februar 2020
Fernisering: 10. januar 2020 kl 17-19
Åbningstider: tirsdag – søndag kl 12-16

Officinet, Bredgade 66, København

Herefter rejser udstillingen videre til Nordatlantisk Hus i Odense, hvor den kan opleves 6. feb.-30 april 2020.

 

Udstillingsfoto af Mads Lending
Detalje fra bjergets indre af fotograf af Mads Lending