Programmet for Danish Design Festival er nu offentliggjort på ddfestival.dk. Festivalen foregår 4. maj til 9. juni 2017 med events i hele Danmark. Åbningen af Biennalen for Kunsthåndværk & Design den 4. maj markerer også starten på festivalen.
Ny designfestival
Danish Design Festival er et nyt initiativ, der hylder diversiteten i design og kunsthåndværk med udstillinger, events, konferencer og prisuddelinger. Den første udgave af Danish Design Festival løber af stablen i år som en prototypeversion. Initiativet er planlagt som en langsigtet indsats, der skal videreudvikles i de kommende år.
De stiftende partnere bag Danish Design Festival er Dansk Design Center, Design denmark, Danske Kunsthåndværkere & Designere, Designmuseum Danmark, northmodern, Københavns Kommune og Kolding Kommune.
Partnerne udtaler:
Danish Design Festival er skabt, fordi vi er mange i feltet for design og kunsthåndværk, som kan se det store potentiale og momentum, der er for design lige nu. Dansk design tiltrækker stor opmærksomhed i disse år og er mere aktuelt end nogensinde – i klassisk forstand med møbel- og interiørdesign, men også i form af originalt kunsthåndværk, digitalt design, velfærdsløsninger og nye tilgange til innovation og udvikling i erhverv og samfund. København berømmes internationalt for sin ’livability’, urban design og bæredygtighed – og generelt er hele Danmark en oplagt destination for designoplevelser. Derfor søsætter vi dette års prototype, i håbet om sammen med hele kunsthåndværk- og designfeltet over de kommende år at sætte dansk design endnu mere på landkortet og udvikle Danish Design Festival til en markant, dansk designfejring og fælles platform.
Biennalen skyder festivalen i gang
Biennalen for Kunsthåndværk og Design åbner 4. maj og markerer samtidig starten på Danish Design Festival 2017. Danske Kunsthåndværkere & Designere, der står bag biennalen, inviterer til reception og overrækkelse af Biennaleprisen. Festivalen åbnes af Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester, Anna Mee Allerslev samt direktør for Dansk Design Center, Christian Bason. Biennalen foregår i Museumsbygningen i København.
Vi har en dygtig designbranche i København, som er visionær, innovativ og har et stort vækstpotentiale. Det skal vi dyrke meget mere, så vi får høstet gevinsterne. Det gør vi desværre ikke nu. Vi skal positionere os som en designby, man kigger til på verdensplan, og det bidrager designfestivalen til. Jeg er glad for, at det lykkedes os at få penge til den første Danish Design Festival i København, og vi regner med, at det er startskuddet til noget nyt og stort for dansk design i København, siger Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester, Anna Mee Allerslev
Programmet
Den nye festival har fokus på mangfoldighed og byder på events for alle designinteresserede – fra professionelle brancheaktører til borgere og turister. Festivalprogrammet byder bl.a. på:
- Danish Design Award 2017: Den 8. maj i København og 31. maj i Kolding fejrer Design denmark og Dansk Design Center finalister og vindere af Danish Design Award 2017.
- Japansk arkitektur, design og street food: Dansk Arkitektur Center og Designmuseum Danmark inviterer inden for i deres udstillinger og byder på japansk street food undervejs!
- Ultimate Impact: Udstilling i Rundetaarn med værker af eksperimenterende, nordiske designere og kunstnere. Udstillingen undersøger en række fænomener, der karakteriserer nutidig Nordisk designkultur.
- Beoynd Icons – Nye perspektiver på design: Designskolen Kolding fylder 50 år, og det fejres med en udstilling på Koldinghus, hvor aha-eksempler på design skal skabe debat.
- FSC Award / Mad & Boligs Designpris: Mad & Bolig er igen vært for FSC Design Award, hvor op mod 100 arkitekt- og designstuderende fra landets design- og arkitektskoler konkurrerer med deres bedste design.
- Japans sublime kunsthåndværk: Designmuseum Danmark inviterer til en aften fuld af fascination og forundring over japanernes brug af materialer, fordybelse og teknik. Mød smykkekunstnerne Kimiaki Kageyama og Kazumi Nagano.
- WORK & SHOP: Få et særligt indblik i kunsthåndværkerens arbejdsplads, når tekstildesigner Susanne Schjerning rykker sit værksted, butik og showroom ind i Officinet.
- Kolding Design Week: Oplev designtalks, udstillinger, workshops, installationer, designmarkeder og meget andet når Kolding Design Week løber af stablen i uge 22.
- Digital by Design: Konference i København om designs værdiskabelse for erhvervslivet med keynotes, cases og afprøvning af designmetoder.
- DESIGN x CHANGE: Markedsdage med fokus på design og bæredygtighed for københavnerne
Gå på opdagelse i hele programmet på www.ddfestival.dk
Baggrunden for Danish Design Festival
Organisationerne bag Danish Design Festival er gået sammen for at skabe øget synergi blandt danske designaktører ved at samle en række begivenheder i en afgrænset periode hvert år.
Ved at samarbejde om promoveringen og afholdelsen af de forskellige begivenheder ønsker organisationerne at øge synligheden, tiltrække et større publikum, vise diversiteten i designfaget og demonstrere designs potentiale til at skabe værdi, debat, vækst og livskvalitet.
En åben alliance – vær med til at præge festivalen
Danish Design Festival er en åben og inkluderende alliance, hvor alle organisationer med et designfokus inviteres til at blive associerede partnere i festivalen.
De stiftende partnere og de associerede partnere er sammen om at skabe festivalens indhold i form af udstillinger, konferencer, debatter, designtalks, prisuddelinger og andre beslægtede events.
Danish Design Festival inviterer i maj til en Co-creation Summit den 30. maj, hvor alle potentielle partnere kan deltage og være med til at præge festivalen i 2018 og frem.