Vibeke Borresen

Krog

Butik

Keramikværkstedet

Himmelbjergvej 138, Laven

8600 Silkeborg

Kontakt

Gennem hele min karriere som keramiker har jeg altid foretrukket det røde ler til alle mine arbejder. Unikke brugsting som f.eks. kopper, tallerkner, skåle og vaser eller rene skulpturer. Den røde farve danner perfekt baggrund for at male med begitninger, en teknik jeg holder meget af og ofte anvender. For at opnå kontrast til begitningens matte, glittede overflade glaserer jeg udvalgte felter. Jeg brænder min keramik til 1180gr, hvilket giver god styrke og tæthed.
Ud over lyst til og ambitioner om at skabe smukke ting er nysgerrighed en stor drivkraft. At opleve ideer og skitser blive til virkelighed. Overraskelsen når to dimensioner blir til tre, og til sidst hvad brændingen bidrager med. Det er en proces, som løbende udvikler og inspirerer.
Jeg arbejder enkelt, stramt og grafisk i både form og dekoration, og finder inspiration mange steder. Eksempelvis arkitektur, blødheden og stofligheden i farverne i de gamle kalkmalerier eller den smukke natur som omgiver mit hjem og værksted i Laven ved Julsø.