Designer / Kunsthåndværker

Ulla

Vedel

Kontakt

Tillidshverv

OVNHUS bestyrelsen

Jeg har arbejdet med forskellige udsmykningsarbejder både sammen med billedkunstnere og kunsthåndværkere. Ret hurtigt flyttede jeg til Odsherred, hvor jeg fik eget værksted og butik. Det betyder noget hvor man bor, stedets atmosfære, himlens farve, de mennesker man har omkring sig.
Jeg var meget optaget af japaneren Takashi, da han underviste på designskolen i København. Og da han for nogle år siden holdt kursus på Guldagergård ved Skælskør, skulle jeg selvfølgelig deltage. Han viser hvor mange muligheder der er i selv det tilsyneladende enkle. Men også at man må træffe nogle valg og gå i dybden.
Jeg er meget optaget af de muligheder der ligger i porcelæn. Det kan være genstridigt og vanskeligt at arbejde med, men er også et unikt materiale. Det er ikke uden grund blevet kaldt ”det hvide guld”. Jeg laver ting, der kræver stor præcision, som mine lågkrukker, men også mere legende ting, som min ”søanemone-skål”
Farver og materialer indgår i samspil med omgivelserne. Skålen spiller sammen med maden den rummer. Farver, materialer, smag. Til sammen skaber de en stemning, som er svær at beskrive og sætte ord på, men som kan fornemmes. Den stemning er vigtig, synes jeg.