Steen

Ipsen

Værksted

STUDIO STEEN IPSEN

Stefansgade 49, st.

2200København N

Kontakt

Information

CV

Artikel

Jeg arbejder fortrinsvis med 2 temaer Tied-Up og Organic. I Tied-Up værkerne arbejder jeg efter mine egne regler og med at videreudvikle værkerne og udfordre mulighederne for hvordan kugleelementer kan sammensættes, og hvor langt jeg kan spænde buen. Skulpturerne bindes op med kontrast-snører i PVC eller læder. Alle objekterne slibes helt glatte inden glasering og re-glasering. Herefter brændes værkerne 3-4 gange for at opnå et fuldstændigt perfekt og monokromt udtryk.

Mine Organic værker er håndmodellerede. I objekterne fokuserer jeg på objektets bevægelse med konvekse og konkave kurver. Objekterne er slebet helt glatte og glaseret og brændt flere gange. De hvidglaserede værker er hånddekorerede med sort keramisk transfer. Dekorationen danner kontrast til objektets form, og ændrer visuelt skulpturens bevægelser og fremhæver skulpturens grafiske udtryk.

I mine sorte organiske værker er det spejlingerne, der tiltrækker lys og skygge og er med til at påvirke værkets bevægelse.

Sammenfattende er mine intentioner at skabe et stærkt skulpturelt grafisk og monokromt udtryk, der forholder sig til arkitektur og design.