Kunsthåndværker

Per-René

Larsen

Værksted

Kontakt

Kunder / Referencer

Bettina Køppe

Per-René Larsen tilhører første generation af studioglaskunstnere i Danmark. Han er uddannet på Skolen for Brugskunst (nu KADK) i 1975 og derefter på den førende glasskole i Norden, Orrefors Glasskola (nu Riksglasskolan).
Med etableringen af Snoldelev Glasbrug Amba sammen med bl.a. Skak Snitker blev Per-René fra start en af de toneangivende frie kunstnere, der arbejder med glasset som materiale. Den eksperimenterende og undersøgende tilgang til glasset har været gennemgående i Per-Renés arbejde med glasset siden.
I 1984 etablerede han værkstedet ”Fanefjord Glas” på Møn, hvorfra han stadig arbejder. Han arbejder i tre spor: brugsglasset, der ud over at give smør på brødet også er en leg med funktion, det skulpturelle varmglas, ofte med udgangspunkt i ”vasen”, samt Land Art-installationer, hvor glassets optiske muligheder i dialog med omgivelserne undersøges. Alle tre spor behandles med lige stor omhu og dygtighed.
Per-René udfordrer hele tiden konventionerne og har ingen interesse i at indfri markedsforventninger eller løbe efter kunstens modeluner.