Designer / Kunsthåndværker

Michala

Eken

Showroom / Værksted

Linnésgade 12, kld

DK-2300 København S

Kontakt

Information

CV

Aktuelle udstillinger

Simply Silver, Fokusudstilling / Øregård Museum

Silver Songs / Galleri RUMMET

Jeg er uddannet arkitekt fra Kunstakademiet og har i en lang årrække specialiseret mig i samarbejder med billedkunstnere omkring kunstnerisk udsmykning i bygninger. I dag designer og formgiver jeg smykker og sølvgenstande med egen produktion. Bl.a. har jeg designet det nye sølv alterkors til Danmarks mindste landsbykirke: Venø Kirke v. Struer.
Mit formsprog er holdt i et simpelt, geometrisk og tidløst design som udspringer af min baggrund som arkitekt - altid nutidigt og funktionelt og kendetegnet ved at være nærmest ’punket’ i sin rå enkelhed, men alligevel ligge tæt op ad den skandinaviske sølvsmykketradition. Formgivningen tager afsæt i funktionaliteten og de rige muligheder for kunstnerisk bearbejdning af sølvets grundlæggende former som tråd, flade, rør eller massiv. I den skulpturelle leg med flade, kontur, form og proportion, søger jeg et signifikant, æstetisk udtryk, der gør designet tidløst og anvendeligt.
Et tilbagevendende motiv i mine smykkeværker er det arketypiske møde mellem to elementer – identiske eller forskellige – der både kan udtrykke modsætning og kontrast eller fællesskab og stræben efter harmoni og balance.