Designer / Kunsthåndværker

Michala

Eken

Butik / Værksted

Thorshavnsgade 12, butik

DK-2300 København S

Kontakt

Information

CV 2019

Tegnkarakter, stramme, rå linier og et klart, geometriskt formsprog kendetegner både mine smykke- og udsmykningsværker. Jeg bruger min baggrund som arkitekt fra Kunstakademiet i den skulpturelle leg med flade, kontur, form og proportion, og søger et signifikant, æstetisk udtryk, der gør designet tidløst og anvendeligt i mange sammenhænge.

Grundmotivet i mine arbejder er det arketypiske møde mellem to. Simple modstillingsfigurer der udtrykker tanker om fælleskab og balance mellem kontraster.
Inspirationen til mine værker udspringer også af mine mange samarbejder i kunstmiljøet bl.a som arkitekt på større udsmykningsopgaver for førende danske billedkunstnere. Min glæde ved at arbejde med materiale, form og rumlig geometri og min store interesse for postpunk-, metal- og rockmusik kondenseres i designprocessen. De rock-poetiske reflektioner jeg bla. knytter til formgivningen af mine smykker udtrykker sig i navne som HELTER SKELTER, SLOWDIVE, PLECTRUM og ON TOUR.

Jeg har egen produktion i mit værksted i kunsthåndværkerfællesskabet og udstillingsrummet Formverk på Islands Brygge i København og indgår i samarbejder med andre kunstnere og håndværkere.