Mette Østberg arbejder i hendes eget firma Østberg Design både med smykker lavet som kunsthåndværk i meget få styk antal, men også med produkt design inden for helt andre områder. Hun står blandt andet bag de multifunktionelle børnemøbler Multicircles samt bag hele tegnekonceptet Mandala Create.
Mandala Create giver alle aldre mulighed for at opleve ro, fordybelse, geometriforståelse og skaberglæde ved kreativ udfoldelse indenfor mønsterkonstruktion.
Mette er fascineret af formgivningens leg med materialer, former, konstruktion, overflade struktur, tilpasningen til kroppen, multifunktion og kombination, hvilket tydeligt ses i hendes designs.

Mettes smykker er både med bløde organiske former og mere stram geometri. De bliver til i en leg med materialerne og det er imens hun arbejder at nye ideer fødes og afprøves! Hun arbejder med integrationen af de praktiske funktioner og bruger kroppens former til nytænkning af hvordan smykkerne bæres, så de bliver behagelig at gå med og fremmer kroppens former.