Kunsthåndværker

Pia

Jensen

Showroom / Værksted

Væveværkstedet

Smallegade 52 D, 1. sal

2000 Frederiksberg

Kontakt

Tillidshverv

Medlem af optagelsesudvalget i Danske Kunsthåndværkere og Designere

Kunder / Referencer

Hobro Kirke

Rundetårn

Aktuelle udstillinger

Lørdagsåbent på Væveværkstedet / Væveværkstedet, Smallegade 52 D, 1. 2000 Frederiksberg

24th Sharjah Islamic Arts Festival / House of Wisdom, Sharjah, De Forenede Arabiske Emirater

HOMO FABER Guide / Den nye Europæiske online guide

Pia Jensen er væver.
En af dem, der ikke kun mestrer et håndværk, men bor inden i det. En af dem, der har væven, tråden og mulighederne mellem dem lagret som hukommelse i hænder, håndværk og intuition – og ser, hvordan farver, detaljer eller mønstre i det, der omgiver hende, kan omsættes til tekstile værker. Tæpper mestendels. Plaider og tørklæder og måtter er andre tekstile objekter, der falder fra Pia Jensens kyndige hænder. Nogle upcyclet af overskudsmaterialer, andre vævet af silketråde egenhændigt hentet hjem fra Syrien og fortolket til unikke tørklæder efter syrisk forbillede med dansk afsæt. Altid kun én af hver, skabt i de bedste materialer, med den længste holdbarhed – udfra ønsket om daglig glæde, brugbarhed og bæredygtig omtanke.

Hendes vævede unika tæpper ligger i 43 hjem. Nogle skabt ud fra præcise ønsker og stedsspecifikke behov. Andre købt som færdige designs fra hendes hånd. Alle er de skabt til at blive brugt og levet med i mindst 50 år.

For Pia Jensen fortæller historier. Ikke kun med sine tråde og den meditative rytme ved væven, men med hele sin opmærksomme måde at være i verden på.

Pia Jensens værker forandrer og skaber rum.