Udstilling / Officinet

‘Loud Volumes Soft Stuff’ – Sofia Hagstrøm Møller & Marianne Fairbanks

Udstillingen 'Loud Volumes Soft Stuff' er en kollaborativ udstilling mellem den Amerikanske professor Marianne Fairbanks fra Madison University Wisconsin og Svenske Sofia Hagström Møller, bosat i København. 

Fra værkstedet til udstillingen: “LOUD VOLUMES SOFT STUFF”. af Sofia Hagstrøm Møller og Marianne Fairbanks

Vævet sammen – hver for sig
Udstillingen ‘Loud Volumes Soft Stuff’ er en kollaborativ udstilling mellem den Amerikanske professor Marianne Fairbanks fra Madison University Wisconsin og Svenske Sofia Hagström Møller, bosat i København. Via digitale møder fra hver deres kontinent, har de sammen undersøgt hvordan traditionelle måder at væve på, kan udfordres og nytænkes.

‘Loud Volumes Soft Stuff’

‘Loud Volumes Soft Stuff’ er Marianne Fairbanks og Sofia Hagström Møller’ første udstilling sammen.  I løbet af det seneste år har de haft kontinuerlige digitale møder, sendt skitser, fotos og materialer frem og tilbage i en dialog om materielle valg, farve, vævemønstre, teknologi og installation.  Deres hovedfokus er vævede tekstiler, der fortæller historier fra både traditionelle perspektiver og nyskabende muligheder. Forbindelsen mellem kunstnerne er, hvordan deres arbejde fremmer håndværket: vævning. Gennem skala, materialer og dristige paletter skaber de igennem tekstilerne haft en dialog om matematisk, materiel og en ny måde at se på værkerne på.

Deres fokus har peget på hvordan de bringer gamle traditioner ind i et nyt lys. De arbejder i vævningen med en legende proces, der destabiliserer konventionelle værdisystemer i en kontrastfyldt formfremstilling.

Marianne Fairbank og Sofia Hagström Møller skulle have færdiggjort deres arbejde sammen på Statens værksteder for Kunst. Det satte (you know who en stopper for). I stedet har de vævet samtidigt, hver for sig. Sofia på en TC1 væv på Statens Værksteder og Marianne på TC2 på University of Wisconsin, Madison. Samarbejdet har været inspireret af farve og materiale, motivation og en

dialog om nye og gammel vævemetoder i hver kunstners kultur, skandinavisk og amerikansk.

’Loud Volumes Soft Stuff’ afspejler et år med samtale og eksperimenter.

 

Marianne Fairbanks 

Marianne Fairbanks er assisterende professor i Design ved University of Wisconsin – Madison, USA. Hun modtog sin kandidatuddannelse fra School of the Art Institute i Chicago og en BFA fra University of Michigan (BFA). Fairbanks arbejde er blevet vist nationalt og international, herunder Museum of Art and Design, NY, Museum of Contemporary Art i Chicago, The Smart Museum of Art, Chicago og Museum London, Ontario. Fairbanks er stiftende medlem af Mess Hall, et eksperimentelt kulturelt rum i Chicago, og medstifter af Noon Solar, en lille virksomhed, der lavede bærbar solteknologi til at oplade personlig elektronik. Hendes nuværende arbejde er fokuseret på skæringspunkterne mellem vævning, matematik og teknologi.

www.mariannefairbanks.com 

Sofia Hagström Møller 

Er tekstilkunstner, der dykker ned i en verden af ​​vævede struktur- og fiberstrukturer. I 2007 afsluttede Møller sin uddannelse på Danmarks Designskole og har siden da, primært arbejdet med vævede genstande som kunstværker, både til udstillinger såvel som skræddersyede kunstværker til udsmykning af offentlige rum og kommercielle miljøer. Når Sofia ikke er i sit værksted,arbejder hun som underviser i håndvævning i København samt på forskellige væveskoler rundt omkring i Danmark.

www.sofiamoller.com 

Se en kort video om Sofias Hagström Møllers kunstneriske process.

Udstillingen er støttet af

Wisconsin University of Wisconsin – Madison, Statens Kunstfond, Beckett Fonden, Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond af 1968, Grosserer L.F. Foghts fond, Marie Jacobine Snedkers Mindefond, Toyota Fonden, Statens værksteder for kunst

#Officinet

Fernisering: 4. juni kl. 16-19.

Udstillingsperiode: 5. juni – 1. juli 2021

Åbningstider:  Tirsdag – søndag kl. 12.00 – 16.00.

Gratis entre

Officinet
Bredgade 66
1260 København K.