Udstilling

Keramiske Strukturer

Møbel- og rumdesigner Maria Bruun (f. 1984) og arkitekt Anne Dorthe Vester (f. 1984) har siden 2012 arbejdet sammen som MBADV og lavet objekter i spændingsfeltet mellem kunst, arkitektur og design. ”Keramiske Strukturer” er ingen undtagelse.

MBADV. Keramiske Strukturer 2017. Fotograf Benita Marcussen

På udstillingen i Bagsværd Kirkes gallerigang viser MBADV fem konstruktioner eller strukturer skabt af de samme få grundelementer sat sammen på forskellig vis. De har designet en keramisk byggeklods, som kan stables til søjler af forskellig højde og en samlende træbjælke med en smukt bølget overflade. Gentagelse og variation i raffineret leg…..præcis som i Utzons markante arkitektur i gallerigangen. Man fornemmer, at de fem viste strukturer kun er fem ud af uendeligt mange mulige konstruktioner.

MBADV. Keramiske Strukturer 2017. Fotograf Benita Marcussen

Der leges elegant med balancen imellem det horisontale og det vertikale i hver af strukturerne og internt imellem strukturerne, og man er ikke i tvivl om, at de to formgivere refererer til nogle af de formelle virkemidler, som også Utzon benytter sig af i sin arkitektur. Til gengæld bliver man hurtigt i tvivl om, hvad det egentlig er for nogle objekter, man står overfor. Er det, der ligner en bænk, nu også en bænk?…..må man sætte sig på den? Man SKAL ifølge Maria Bruun og Anne Dorthe Vester sætte sig på bænken. Det ER en bænk, men også en formel struktur, og den dobbelthed er vigtig. Måske er tvivlen også en væsentlig pointe.

MBADV. Keramiske Strukturer 2017. Fotograf Benita Marcussen

Tvivlen om, hvad det præcis er, vi ser, kan i hvert fald gøre os opmærksomme på, at vi faktisk konstant afkoder eller læser vores omgivelser, og at vi i hverdagen er afhængige af, at der kommunikeres forholdsvis klart – også når det gælder det formelle. Tvivlen i mødet med MBADV’s strukturer bliver sådan en lille ”rystelse”, der peger på, at arketyperne faktisk ret let lader sig destabilisere (lettere end vi måske umiddelbart tror) og på, at der måske ikke er så langt fra såkaldt ren form til funktionsbestemt form.
Læs mere om MBADV

 

STED
Bagsværd Kirke
Taxvej 14-16
2880 Bagsværd
www.bagsværdkirke.dk
Kirken ligger 5 minutters gang fra Bagsværd S-togsstation

ÅBNINGSTIDER
Mandag – fredag kl. 9-16
Søndag kl. 11.30-16
NB! Gallerigangen kan være midlertidigt lukket i åbningstiden pga. kirkelige handlinger. Kontakt evt. kirketjeneren forud for et besøg på 44 98 92 94 eller bk_kirketjener@hotmail.com

Kilde: Katrine Borup, kurator TIL STEDEt
Læs interview med Katrine Borup via designETC

Se Katrine Borups profil