Nyhed

Kandidater modtager legater fra DkoD

Danske Kunsthåndværkere & Designere uddeler hvert år legater til landets nye afgangselever fra Designskolen Kolding og Det Kongelige Akademi, når de får overrakt diplomer. Foreningen ønsker at befordre og belønne håndværksmæssig kunnen og materialeforståelse blandt årets dimittender.

Maibritt Marjunardóttir modtager legat for hendes kandidatprojekt “Fucking Jävla Kuk-Kinship”

 

Modtagerne skal i særlig grad udvise en håndværksmæssig kunnen og/eller en enestående materialeforståelse. Legatet udgøres af 5.000 kroner samt tilbud om 1 års gratis medlemskab af foreningen DKoD.

Maibritt Marjunardóttir fra Det Kongelige Akademi modtager Danske Kunsthåndværkere & Designeres legat 2022 for kandidatprojektet “Fucking Jävla Kuk-Kinship”.

Maibritt har i sin afgangskollektion taget udgangspunkt i klassiske strikmønstre og -teknikker fra Færøerne, hvor hun genfortolker til det store heavy metal miljø på øerne, som hun selv tilhører og tilskriver sig rent stilmæssigt. Kollektionen er primært udført i færøsk uld samt tynde reb og alternative materialer som VHS-filmstrimler.
De anvendte teknikker tæller væv og strikteknikker; primært det klassiske færøske stjernemønster samt hulstrik- og blondestrik.

Se Maibritts afgangsprojekt her

 

Fra Designskolen Kolding modtager Rasmus Rostrup Hansen også et legat fra foreningen.

Rasmus modtager legatet, fordi han gennem sit arbejde igen og igen udfordrer den faglighed, han står på, og aktivt sætter materialer, processer og fysiske artefakter i spil i sit arbejde.

Som studerende på Design for Planet fra Material Narratives på første semester til sit netop afsluttede afgangsprojekt, ’Uperfekt’ gasbeton, hvor han har undersøgt genanvendelsespotentialer af gasbeton ud fra udviklede principper fra æstetisk bæredygtighed og Wabi-Sabi.

Rasmus demonstrerer i projektet på fornem vis, hvordan industriel design som kernefaglighed kan sættes i spil i et designkoncept, KONTRAST, der spænder fra en opmærksomhed og respekt for det materiale, der er kernen for projektet, gennem et modulært møbelsystem materialiseret gennem fysiske prototyper, til det cirkulære system hans samarbejdspartner i projektet vil skulle implementere – alle perspektiver, der kan understøtte genanvendelse af materialet.

 

Læs om afgangsudstilling på Det Kongelige Akademi

Læs om afgangsudstilling på Designskolen Kolding