Kalender / Udstilling

Kunsthåndværk På Tværs

Udstillingsgruppen På Tværs viser nye værker i Vestjyllands Kunstpavillon i løbet af sommeren 2018. Oplev værker af væver Gudrun Pagter, grafiker og tegner Birgitte Thorlacius, keramikerne Lisbeth Voigt Durand og Gurli Elbækgaard.

Lisbeth Voigt Durand

Gruppen af kunsthåndværkere kalder sig selv PÅ TVÆRS og har givet udstillingen samme navn. Som navnet indikerer udtrykker de sig på tværs af de håndværksmæssige discipliner og kunstformer. Fra de klassiske runde glatte former med celadonglasur i kontrast til objekter med grove krater- og krympeglasur. Naturens forgængelighed udført grafisk i en spinkel og intens streg i stærk kontrast til store vævninger med konkrete geometrisk billedudtryk.

Udover at være på tværs af kunstdisciplinerne er gruppen også fordelt på tværs af landet fra Kolding over Fyn til Islands Brygge i København.

Klassisk keramik og rene former

Lisbeth Voigt Durand arbejder med ’den klassiske’ keramik – rene former i krukker og skåle. Som fagleder på Designskolen i Kolding underviste hun i mange år i glasurkemi, og den store viden som hun har inden for dette felt, dyrker hun nu med stor intensitet på sit eget værksted. Farvespektret er raffineret, og spænder over celadon i fine grå nuancer, okseblod, dyb grønne samt glasurer som leder tanken hen mod Saxbo.
På udstillingen vil hun vise krukker med askeglasur, hvortil der er brugt rapsaske, hvedeaske og træaske. Derudover viser hun krukker med feldspat- og titanatglasurer. Værkerne er brændt til 1300 gr. i en reduceret atmosfære.

Gurli Elbækgaard

Objekter med kraft og potens
Gurli Elbækgaard arbejder både med brugsting og unika. Modsat Lisbeth arbejder Gurli med grove glasurer som krymper og danner krater. Hendes værker fremstår som objekter inspireret af naturens kraft og potens, som man kan finde i fjelde, klipper, skove og vulkaner. I de senere år har Gurli haft stor succes med at producere unikaservice til gourmet- restauranter.
På udstillingen vil Gurli vise unika i form af ’stylterødderne’ dvs. højbenede keramiske objekter, samt nogle runde stenagtige skulpturer.

Birgitte Thorlacius

Grafiske tidsler med poesi
Med teknikker som koldnål, ætsning, akvatinte og udforsker Birgitte Thorlacius naturen på nærmeste hold og forvandler motiver som siv, skræpper, tidsler og visne roser til rene, poetiske udtryk
På udstillingen i Videbæk viser hun udsnit af den grafiske serie LÆNGSEL som hun udstillede i februar 2018 på Sydhavnens Station i KBH. Værkerne var der ophængt i DSB plakatholdere i passagen der fører op til perronen.
Serien er trykt på Statens Værksteder GL.Dok i KBH., hvor hun i den grafiske proces har trykt flere plader ovenpå hinanden og i forskellige teknikker koldnål, ætsning paptryk mm.

Gudrun Pagter

Vævede arkitektoniske formelementer
Med udgangspunkt i et konkret og geometrisk formsprog arbejder Gudrun Pagter med vævede vægtæpper. Inspirationerne hentes bl.a. i arkitektoniske formelementer.
Tæpperne er vævet på en skaftevæv, og i materialerne sisal og hør. Gudrun udtrykker sig helst i store formater hvor kompositionen rummer en dybde og et perspektiv. Optil denne udstilling har hun dog bevæget sig ned i formatet, og udført en række mindre tæpper, som vises i konstellation til de store værker.

 

Udstillingsperiode: 30. juni – 26. august 2018.

 

Kilde: Pressemeddelelse