Officinet / Udstilling

Forkrøpninger og Grænseløse Rum – Barokken genbesøgt

Udstillingen "Forkrøpninger og Grænseløse Rum - Barokken genbesøgt" går bag om facaden i Officinet

Fra udstillingen "Forkrøbninger og grænseløse rum - Barokken genbesøgt" i Officinet. Maria Sparre Petersen m.fl. Foto: Anders Sune Berg.

 

Fra barokken til genbrug af bygninger, bygningsdele og materialer

 

Under barokken udviklede en række kunstnere, herunder arkitekten bag Officinets bygning, Lauritz de Thurah (1706-1759), et særligt formsprog. Det hang sammen med et nyt erkendelsesrum, der blandt andet opstod efter reformationen og efter opdagelsen af, at jorden ikke var centrum i universet. ’Forkrøppede’ profiler, der i plan eller snit knækkede og skabte samme effekt som dobbelteksponerede fotografier, blanke overflader og spejle, ophævede eller destabiliserede rummenes grænser, så adskillelsen mellem eksteriør og interiør, natur og kultur blev diffus.

 

Med udgangspunkt i fotografen Anders Sune Bergs billeder af Lauritz de Thurahs arkitektur tager glaskunstner Maria Sparre-Petersen, keramiker Flemming Tvede Hansen og arkitekterne Suzi Pain, Natalie Koerner, Jacob Bang og Anne Romme afsæt i den forsvundne formverden. Gennem designeksperimenter, herunder undersøgelser af profilering og stoflige virkninger, kaster de nyt lys over en gammel diskussion om rummets æstetik. En diskussion, der udfordrer vores verdensbillede i en tid med øget fokus på genbrug af bygninger, bygningsdele og materialer.

"Forkrøpninger og grænseløse rum". Foto: Anders Sune Berg.

 

 

Udstillingen er tilrettelagt af grafisk designer Rasmus Koch og kurateret af arkitekt Peter Thule Kristensen, der begge står bag bogen “Lauritz de Thurah – Barokkens arkitektur og verdensbillede “fra 2023. 

 

Fernisering torsdag den 11. april fra 16 – 19.

 

Udstillingsperiode : 11. april til 4. maj.

Åbent: tirsdag til søndag 12 – 16.

Danske Kunsthåndværkere & Designere
Officinet
Bredgade 66
1260 København K

Fri entré