Udstilling

Eat me

Se, smag, lyt, lugt og føl udstillingen EAT ME på Trapholt. Vi har alle et forhold til mad, og for tiden kommenterer og udfordrer mange kunstnere og designere vores syn på os selv og samfundet gennem mad. Udstillingen vises fra den 23. september 2017 - 21. maj 2018.

Bistro In Vitro af Koert van Mensvoort

EAT ME på Trapholt er en udstilling for alle sanser med kunst og design af, om og med mad. Kunstnere og designere har alle dage brugt mad som kommentar på samtiden, men ikke mindst i de senere år har mange benyttet mad til at kommentere alt fra personlig identitet og forbrug til klimakrise.

 

Uden titel af Thomas Rentmeister. Foto: Bernd Borchardt

I vores samtid er mad nærmest blevet en supermetafor som kan kommentere alverdens aspekter af livet. I 1600-tallet så vi mad i borgerskabets stilleben-malerier, og i dag vises mad ofte i store og meget sanselige installationer. I udstillingen har vi kunst og design som beskæftiger sig med alt fra vores relationer til hinanden ved spisebordet til fødevareproduktionen og overforbrugets konsekvenser for miljøet.


Sådan fortæller Trapholts direktør Karen Grøn, som har kurateret udstillingen i samarbejde med danske og udenlandske eksperter.

Cohesion af Jette Löwén

Gennem maleri, foto, video, installation, skulptur og design kommenterer og udfordrer over 60 kunstnere og designere os med værker, der berører temaer som identitet, samfund, natur, kultur, grænser, sanser og fremtid. EAT ME er fuld af stærke udtryk, hvor vi ser velkendte fødevarer som kød, dej, grøntsager og honning som kunstnerens materiale. Centralt i udstillingen er et stort sansebord, hvor museumsgæster kan tage plads på 28 af de nyeste designerstole og få en guidet smagsoplevelse. Her prøver man bl.a. at spise med en gaffel på en meter og oplever, hvordan smag kan påvirkes af for eksempel lyd. Ved sansebordet får man en oplevelse af, hvordan design på alle niveauer påvirker vores smag.

23. september 2017 til 21. maj 2018

Læs mere

Kilde: pressemeddelelse