Priser

DESIGNSKOLEN KOLDING MODTAGER KONGELIG DONATION

Designskolen Kolding modtager donation på 650.000 kroner, der skal være med til at dygtiggøre unge, lovende designstuderende.

Foto: Kongehuset

Ved en modtagelse på Amalienborg modtog Majestæten en donation på 650.000 kroner fra designvirksomheden Georg Jensen til Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond.

Majestæten gav ved samme lejlighed, på vegne af fondens bestyrelse, donationen videre til Designskolen Kolding. Majestæten overrakte donationen til Designskolen Koldings chef for uddannelse, Eva Kappel, og rektor Lene Tanggaard. Beløbet skal bruges til at oprette legater til: ”særligt talentfulde studerende, som arbejder i smykke- og accessoiresfeltet, og som ønsker at dygtiggøre sig gennem studier i udlandet – fagligt såvel som personligt”, fortæller Lene Tanggaard på skolen hjemmeside.

Som den eneste uddannelsesinstitution i Danmark tilbyder Designskolen Kolding en accessory-linje på højeste videregående niveau. Donationen muliggør, at designskolens talentfulde studerende kan drage udenlands for at eksperimentere med andre formudtryk og fordybe sig i nye håndværkstilgange og produktionsteknikker, og dermed være med til fortsat at udvikle den stærke, danske tradition for smykke- og accessoiresdesign.

Georg Jensens jubilæumssmykke blev lanceret i forbindelse med Dronningens 50-års Regeringsjubilæum. Smykket var resultatet af en national designkonkurrence, hvor opgaven lød på at designe et smykke som en hyldest til Majestæten. Konkurrencen blev vundet af de to arkitekter Sofie Elkjær Jensen og Ditte Bjerregaard.

Det var en del af overskuddet fra salget af jubilæumssmykket, der blev doneret til Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond.

 

Donationsoverrækkelsen fandt sted tirsdag den 8. november. Til stede ved overrækkelsen på Amalienborg var CEO i Georg Jensen Mehul Tank, creative director i Georg Jensen Ragnar Hjartarson, rektor for Designskolen Kolding Lene Tanggaard og chef for uddannelse på Designskolen Kolding Eva Kappel.