Fra 4-2-2023 til 1-5-2023 / Tine Secher Keramik, Kunstnerfløjen

Keramiske Flader

Velkomment til åbning af udstillingen: “Keramiske Flader” lørdag d. 4. februar kl 11-16
I Kunstnerfløjen, Annebergparken 35, stuen th, lokale 44, viser jeg nyeste keramiske arbejder.
Værkerne er som udgangspunkt skabt som et genanvendelsesprojekt, men er også en leg med farver og overflader på runde keramiske flader i forskellige størrelser.
Værkerne er en videreudvikling af et udstillingsprojekt, der startede i 2022:
Den tysk-danske kunstnergruppe "Der Bewegte Koffer - Den Bevægede Kuffert" havde 10-års jubilæum i 2022. I den forbindelse skabte vi to fællesudstillinger under titlen “7 Degrees of Freedom” vist på hhv Robbe & Berking Museet i Flensborg og på Masnedøfortets Sommerudstilling 2022 i Vordingborg.
Projektet “7 Degrees of Freedom” handlede for mig om de essentielle aspekter i mit liv: at genbruge, at forny, at arbejde med farver og materialesammensætninger. Jeg havde til hver af udstillingerne skabt 7 runde keramiske flader på 40 cm i diameter - i 7 forskellige farveholdninger. Hver flade blev opdelt i 7 felter, som hver blev glaseret med en glasur, der blev hældt fra kanten af feltet, og som derefter løb ind mod midten af fladen. Der skabtes i glaseringen og i den efterfølgende brænding herved uforudsigelige former og overlap med forskellige farver og overfladestrukturer. Og metoden var for mig en ultimativ fri og frydefuld leg med mine materialer i balancen med at planlægge og overgive sig til et på mange måder uforudsigeligt resultat.
Men projektet skulle også opfylde et andet vigtigt aspekt for mig. Jeg har gennem hele mit virke eksperimenteret med materialer og farver. Og da der for mig altid ligger en potentiel (gen-)anvendelse af alle materialer, har dette resulteret i et eksorbitant lager af små prøveportioner af glasurer. Og det har derfor været kernen i projektet netop at finde anvendelse for disse op til 20 år gamle materialer.
Adresse
Annebergparken 35, st th, lok. 44, 4500 Nykøbing Sjælland
Åbningstider
11-16
Åbningsdage se www.annebergkulturpark.dk
Deltagere