Officinet / Udstilling

Anker Bak

Stories in Wood er en fortælling om det sårbare i at designe, simpelthen fordi man ikke kan lade være. I en verden, hvor vi grundlæggende lider under at have for meget. Og om at finde berettigelsen i de idéer, som udspringer af en hjertelig nødvendighed.

Da Ankers bedstemor ikke længere kunne gå på udstillinger, designede han en elegant Siddestok, som udfoldet har et lædersæde til hvil og, når ikke den bæres over skulderen, fungerer som stok.

 

Stories in Wood er designer Anker Baks første soloudstilling og chance for at invitere et bredere publikum ind og se hans fortolkning af møbeldesign og samtidig dele de historier, der ligger bag. For Ankers design udspringer gerne af observationer i hans nærhed, af besværligheder eller problemer i hans eget eller andres dagligdagsliv og trangen til at hjælpe. Med en baggrund som snedker og sin store idérighed er det naturligt at ønsket om at hjælpe, hvor man bedst kan, kommer til udtryk i træmøbler. Men Anker søger også at udvide rammen for, hvad vi tænker på som møbler. For eksempel kan man på udstillingen se den kiste, han har designet til sine bedsteforældre som deres sidste møbel. Eller en krykke og en rollator i træ, fordi hans bedsteforældre ikke modtog den fulde hjælp ved blot at få noget at støtte sig til. De manglede hjælpemidler, der ustigmatiserende kunne integreres i deres liv og de kunne glædes ved.

 

På udstillingen inviterer Anker Bak ind i en serie små rum, hvor den personlige historie – fra vugge til kiste – bag det enkelte design udfolder sig. Ligesom der tilstræbes at sætte en stemning, som bringer besøgende ind i den oplevelse af hjertelig nødvendighed, som driver Anker Bak.

 

Designerens tanker

Udover tilblivelseshistorierne for de udstillede design vil Anker Bak også gerne invitere til, at vi tænker over de små historiers effekt/virkning/rolle/plads i den større sammenhæng. Anker Bak forsøger at leve ud fra en bevidst tilgang til princippet: ”Som du gør én ting, gør du alting”. Det betyder, at bæredygtighedsforståelse ikke kun handler om produkters life-cycle, men også handler om en kritisk tilgang til at designe og producere for at føje mode og fornyelse af det eksisterende for ren og skær afveksling. Og fokusere på at designe nyt – det der stadig kun eksisterer som et behov.

I ønsket om at hjælpe sine nære omgivelser ligger også trangen til at forbedre den verden, vi er i. Og Anker Bak siger selv om udstillingen: ”Jeg håber, at jeg ved at blotlægge de design, der er udsprunget af en inderlig nødvendighed i mine omgivelser, inviterer udstillingens gæster til selv at opleve designet og mærke efter, om det giver genklang hos dem.”

 

#officinet

Fernisering 

Udstillingsperiode: 19.september – 23.oktober 2022

Åbningstider: tirs.-søn. 12-16, tors. 12-18

 

Gratis entré

Officinet

Bredgade 66

1260 København K.