Udstilling / Officinet

Alikka Garder Petersen: I skæret af

Udstillingen I skæret af er en poetisk fortælling om identitet og spor: De usynlige kulturelle spor, som rummer alt det, der er med til at forme os som mennesker. Det, som ikke har noget materie. Det uhåndgribelige. Med sit faglige udgangspunkt i porcelænsobjekter leger Alikka Garder Petersen med lys, mønstre og fortællinger.

Alikka Garder Petersen skaber stemningsfulde lystobjekter i porcelæn. Fotograf Birgitte Røddik

I Officinet holdes efterårsmørket på afstand, når Alikka Garder Petersen indtager rummet med sine æstetiske og sanselige lysobjekter. Formmæssigt arbejder Alikka i et krydsfelt af design, kunsthåndværk og kunst med lamper og lysskulpturer. I Officinet præsenterer hun både små pendler, stedsspecifikke væginstallationer og mindre objekter.

Lyset bringer porcelænet til live igen. Værkerne starter som formbart ler, men undervejs i processen ændrer materialet karakter og sanselighed, fra det begynder at tørre, til det er færdigbrændt. Når lyset gennemskinner materialet, afsløres ujævnheder, samlinger, mønstre og spor af håndens arbejde. Lyset og skyggerne kommer til at definere formen lige så meget som materialet, og gennem lyset opløses værkets fysiske afgrænsning, og værket synes at vokse.

Alikka er optaget af materialernes iboende kvaliteter og sanselighed. Ved at kombinere bløde og hårde materialer tydeliggør hun deres individuelle kendetegn. Det bløde træ med årestruktur holdes op mod det hårde monokrome porcelæn. Den dybe sorte indfarvede beton står massivt mod det lyse gennemskinnelige porcelæn.

 

Jeg stiler mod at bruge materialerne på deres præmisser, der hvor de er smukkest. Akryl bliver eksempelvis lige så æstetisk som porcelæn, når det bruges i forbindelse med lys. Alle dele skal bidrage positivt til det fortællende og æstetiske udtryk og ikke kun være tekniske fornødenheder. – Alikka Garder Petersen

Gennem de lysende objekter opstår et sanseligt rum, der giver plads til, at publikum kan danne sine egne indre billeder og fortællinger. Værkerne repræsenterer de spor, vi sætter i relationer gennem livet, som kan synes uhåndgribelige, men som alligevel har stor indflydelse på, hvordan vi formes som mennesker, som individer og i fællesskab.

Om Alikka Garder Petersen: alikka.dk

Alikka Garder Petersen er en dansk keramiker med værksted i København. Hun har udstillet på anerkendte udstillinger, museer og gallerier i Danmark og udlandet. Eks. på Biennalen for Kunsthåndværk & Design og på Venice Design Week. Hun har modtaget talrige legater og priser fra blandt andet Statens Kunstfond.

Alikka er desuden stifter af Den Danske Keramikfabrik på Bornholm.

Praktisk information

Fernisering: 14. oktober kl. 17

Udstillingsperiode: 14. oktober  – 7. november 2021

Åbningstider: 

Tirsdag-fredag 12-16
Lørdag/søndag 11-14
Efter aftale: alikka@alikka.dk

Gratis entre

#Officinet

Officinet
Bredgade 66
1260 København K.

 

 

 

Alikka Garder Petersen: Lige før. Hæklet bomuldstråd. Fotograf Birgitte Røddik
Alikka Garder Petersen: Inden i. Porcelæn. Fotograf Birgitte Røddik
Fotograf Birgitte Røddik
Alikka Garder Petersen: Tryghed 1 & 2. Fotograf Birgitte Røddik