Officinet / Udstilling

“Poetisk Form” med papirkunstner Maria Kerrn-Jespersen og keramiker Helene Schjødts

Papirkunstner Maria Kerrn-Jespersen og keramiker Helene Schjødts skaber den tværfaglige udstilling ”Poetisk Form”, hvor porcelæn, stentøj og papir taler ind i samme kontekst

Papirkunstner Maria Kerrn-Jespersen og keramiker Helene Schjødts. "Poetisk Form" i Officinet. Foto: Ole Akhøj.

 

Netop papir og ler besidder forskellige egenskaber, som Maria Kerrn-Jespersen og Helene Schjødts går i dialog med for at skabe et fælles formsprog på udstillingen ”Poetisk Form” i Officinet.

Her udfordrer de to kunsthåndværkere materialernes muligheder for at skabe samme udtryk ved at arbejde og eksperimentere med mulig skalering, elementer sammensat til helhed, gentagelse, rytme og stabling, geometriske former, renhed, poetisk udtryk. Ønsket er at inspirere og udfordre hinanden i den kunstneriske arbejdsproces.

Maria Kerrn-Jespersen anlægger det kunstneriske og konstruktionsmæssige perspektiv og stræber efter poetiske og effektfulde udtryk ud fra simple former. Hun tager afsæt i papirets egenskaber og arbejder i enkle grundformer. Arbejdsprocessen er intuitiv og begynder med en overordnet idé om et udtryk eller en rest eller afklip, som transformeres til noget andet. Hun arbejder altid direkte i materialet, indtil idéen, teknikken eller materialet falder i hak.

Helene Schjødts kreerer værker i porcelæns- og stentøjsler. Inspirationen henter hun fra arkitektoniske elementer som for eksempel hvælvinger, rosetter og stuk. Hun arbejder med tynde plader i ler og folder dem til enheder for derefter at bygge dem sammen til en større form. Helene Schjødts arbejder især med materialets udfordringer som konstruktion, tyngdekraft og porcelænsleret skrøbelighed. 

 

Fernisering: torsdag den 29 august kl. 17-20 

 

Udstillingsperiode: fredag den 30. august. – søndag den. 22. september 2024

Åbningstider: tirsdag-søndag kl. 12-18

 

Workshops:

Torsdag den 5. september kl. 16-18 

Torsdag den 19. september kl. 16-18