Udstilling

Udstillingen TIPPING POINT hos Dina Vejling i Odense

De to keramiske formgivere Lone Borgen og britiske Stephen Parry skildrer i en række nye, fælles værker opløsningen af menneskeskabte former. Her tager planter og dyr over og sætter fokus på opløsningen og skønheden i forfaldet.

Slangeskulptur fra keramikudstillingen hos Dina Vejling i Odense 2024 med Lone Borgen og Stephen Parry. Pressefoto.

Udstillingen byder på modellerede over- og undersøiske planter, der har fæstnet sig på krukker og fade, mens dyr og insekter kryber omkring på dem. Et univers, som de to keramikere har levendegjort med deres erfarne hænder og dybe kendskab til lertyper og glasurer.

Gennem snart 50 år har Lone Borgen arbejdet med menneskets distancering fra naturen. Hendes keramiske værker har et nærmest barokt udtryk, der samtidig til tider rummer elementer af grænseløs overflod.

Lone Borgen og Stephen Parrys nye kunstneriske projekt peger ind i et aktuelt fokus på en posthuman verden, hvor mennesket udnytter naturens ressourcer. Og naturen svarer igen med følger, der i al deres skønhed er ukontrollable for menneskeheden.

Fra udstillingen Tipping Point 2024 hos Dina Vejling i Rummet med Lone Borgen og Stephen Parry. Foto: Roberto Ignatius Borgen

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond

Lone Borgen har fået Statens Kunstfonds arbejdslegat til udstillingen.

Dina Vejling
RUMMET
Brandts Passage 32
5000 Odense C.