Udstilling / Officinet

NYE TALENTER – Alberte Svendsen hylder et fornemt glemt snedkerhåndværk på udstillingen “Objects of Infinity”

Med soloudstillingen "Objects of Infinity" inviterer Alberte Svendsen til, at vi genopdager strå som materiale i møbelkunsten.

Fra udstilingen "Objects of Infinity" af Alberte Svendsen. Foto: Søren Svendsen. 2024.

 

Genopdag et fornemt fransk snedkerhåndværk

 

Udstillingen præsenterer et glemt snedkerhåndværk, hvor man anvender indfarvede strå både til overflade og udsmykning. Udsmykning med strå er et særligt håndværk med rødder tilbage til 1700-tallets Frankrig, men det er endnu ikke blevet præsenteret i Danmark. For første gang herhjemme får Officinets gæster nu chancen for at genopdage traditionen i en nutidig kontekst. 

Alberte Svendsen ønsker at hylde det specialiserede håndværk og repræsentere en moderne tolkning af, hvorfor og hvordan møbler stadig kan prydes og udsmykkes. De geometriske former og farvespil udforsker perspektiv og rummelighed, mens de udfordrer både teknik og håndværkstraditioner.

3 x uendelige værker af Alberte Svendsen, der udstiller under Nye Talenter i Officinet 2024. Foto: Søren Svendsen.

 

Udstillingen vil være åben de følgende tre uger, hvor Alberte Svendsen personligt vil være til stede. Her vil hun arbejde med intarsia med strå, så gæsterne får mulighed for at følge, forundres og forstå processen og teknikkerne bag de udstillede værker.

 

Fernisering: torsdag den 22. februar kl. 16-20


Finissage: lørdag den 16. marts kl. 16-18

 

Udstillingsperiode: 22. februar – 16. marts 2024

Tirsdag – søndag kl. 12-18

Danske Kunsthåndværkere & Designere
Officinet
Bredgade 66
1260 København K.

 

Udstillingen er støttet af Grosserer L. F. Foghts Fond, Lizzy og Mogens Staals Fond, Valby Håndværker og Industriforeninges Uddannelsesfond.