Nyhed / Officinet

Udstillingen “MESSHU” i Officinet modtager fornem pris

Ingrid Kæseler og Akiko Ikeuchi modtager fornem præmiering fra Statens Kunstfond for udstillingen “MESSHU” i Officinet. Her træder publikum ind i et symbolsk landskab med træer og blomster, der er inspireret af japansk skik.

Udstillingen "MESSHU" i Officinet stiller ind på forholdet mellem natur og kultur i det moderne højhastighedssamfund. Foto: Torben Petersen.

De to tekstilkunstnere Ingrid Kæseler (DK) og Akiko Ikeuchi (J) sætter fornemt punktum for årets udstillingsrække i Officinet i Bredgade med en præmiering fra Statens Kunstfond. Legatudvalget for Kunsthåndværk & Design motiverer præmieringen af den dansk-japanske tekstiludstilling “MESSHU” med følgende ord:

“Danske og japanske kunstnere har været fascineret og tiltrukket af hinanden i århundreder. Selvom den geografiske og på mange måder også kulturelle afstand er betydelig, har der altid været en ubestridelig forbindelse, hvor japansk og dansk æstetik kommer i resonans. Det kan opleves på den aktuelle udstilling “MESSHU” i Officinet, København – det førende sted for udstilling af moderne kunsthåndværk i København.

”MESSHU” er en udstilling, hvor japanske Akiko Ikeuchi og danske Ingrid Kæseler begge arbejder med linjer og tråde på hver deres unikke måde. Akiko Ikeuchi har spundet en enorm skrøbelig struktur som et vævet horisontalt edderkoppespind. Det har sin egen klare og præcise horisont, men under overfladen hænger dybe rødder tilfældigt nedad. Sårbart og stærkt på samme tid.

Ingrid Kæseler udstiller to serier af kunstværker. Begge arbejder med gamle japanske farvekoder på forskellige måder. Vi er især imponerede over den måde, Ingrid Kæseler udforsker rytme og interferens, organiserer linjer, skærer linjer til kraftfulde udsagn. De to kunstnere viser en stærk forbindelse – selv om de bor langt fra hinanden – og understreger den lange forbindelse mellem den danske og japanske kunstscene. Her kan vi bogstaveligt talt se, hvordan de to kulturer på smukkeste vis er forbundet.”

 

Udstillingen kan opleves til og med søndag den 17. december

Danske Kunsthåndværkere & Designere
Officinet
Bredgade 66
1760 København K.
Fre-søn. 12-18.