Udstilling / Officinet

Oplev Formørkelse i Officinet med Karen Nyholm

Glaskunstner Karen Nyholm indleder året i Officinet med udstillignen "Formørkelse", der åbner 11. januar 2024

Værket Ursuppe af Karen Nyholm

Den danske glaskunstner Karen Nyholm indleder året i Officinet med udstillingen “Formørkelse”, der har fernisering torsdag den 11. januar 2024. Her præsenterer hun en serie store værker, der er bygget op af mindre elementer i glas og ler. Delene sætter hun sammen som et puslespil, så de danner en helhed.

Karen Nyholm har også fremstillet udstillingens sorte elipseformede podier i forskellige størrelser, der understøtter stemningen. Hurtigt bliver man en del af den mørke, tyste verden, som værkerne befinder sig i.

Udstillingen afspejler, at vi befinder os i den første måned i det nye år, inden vi kan mærke lysets tilbagevenden – og tilbyder både et kig tilbage til ursuppen og ud i fremtiden. Man kan se værker fra udstillingen “In the Making” (2023) på Glas – museet for glaskunst – samt en række nyfrembringelser og samarbejder på tværs af kunstarter.

"Earthline". Glasinstallation. Karen Nyholm. Pressefoto.

Karen Nyholm har inviteret designduoen Bureau for Mellemartslig Kommunikation til at tage os med ned til havets bund ved en særlig østersmeditation den 27. januar. En forunderlig oplevelse, der guider publikum til at meditere med glasøsters, som Karen Nyholm har skabt til lejligheden.

Bureau for Mellemartslig Kommunikation arbejder med at skabe flere og tættere relationer mellem mennesker og andre arter. De etablerer rum og fællesskaber, hvor man deltager aktivt med hænder, krop og hoved for at komme nærmere en fremtid, hvor skellet mellem menneske og natur ikke findes.

Som noget nyt har Karen Nyholm denne gang valgt at samarbejde på tværs af kunstarter. I årevis har hun koncentreret sig om at dygtiggøre sig inden for sit eget håndværk – glaspustning – der er teknisk svært og krævende. Men samtidig også enormt ressourcekrævende. Det tærer på resurser, der er ved at slippe op. Derfor søger hun nu at minimere sin tid foran glasovnen, så samarbejdet med andre fylder mere. De kunstnere, hun har valgt, arbejder alle med relationer mellem mennesker – og vores sameksistens med alt andet liv på kloden.

"Earthline". Detalje. Glasskulptur. Karen Nyholm. Pressefoto.

Udstillingen er støttet af Ellen og Knud Dalhoff Larsens Fond og Statens Kunstfond.

Fernisering torsdag den 11. januar 2024 kl. 16-19. Åbningstale v. journalist Dagmar Brendstrup, tidl. direktør for Glasmuseet i Ebeltoft.

Lørdag den 27. januar kl. 13. Østersceremoni i udstillingen. En guidet meditation med glasøsters, som Karen Nyholm har fremstillet.

Udstillingsperiode: 11. – 28. januar 2024

Åbningstider: Tirs. – søn. 12-16

Officinet
Danske Kunsthåndværkere & Designere
Bredgade 66, 1260 København K.

Fri entré