Nyhed / Priser

Smykkekunstner Anna Friberg kåret igen

Anna Friberg er blandt de tre vindere af Statens Kunstfonds smykkekonkurrence.

Smykkekunstner Anna Friberg. Foto: Robert Damish.

 

Først vandt hun Håndfuglen og blev kåret som Årets Udstiller på Frue Plads Marked 2022. Og nu er Anna Friberg fra Danske Kunsthåndværkere & Designere netop kåret som en af de tre vindere i Statens Kunstfonds smykkekonkurrence. Hun vinder konkurrencen med projektet “Flow necklace” – en halskæde med 17 ovale elementer af udsavet horn, der graduerer i størrelse og farve. Hornet er et biprodukt fra kødproduktion og bearbejdet, så det kan genbruges som gødning.

 

Smyk dig med Grundloven

De andre to vinderprojekter er smykket som redningskrans “At rejse er at overleve” af Felix Bresler, der sætter fokus på klimaforandringer og bådflygtninge. Og Mette Olsen og Tinne Delfs, der har skabt et halssmykke af selveste Grundloven, bearbejdet til en papirmasse og derefter formet til 115 perler. “Grundlovsperler” kan bæres med lige ret af alle og åbne demokratiske samtaler.

 

Vinderprojekterne bliver optaget i Kunstfondens smykkesamling til november. Og fra udgangen af året får alle danskere med en aktiv rolle i en offentlig begivenhed mulighed for at låne smykkerne.