Udstilling

København gløder og glimter under Smykkernes By

Kom med indenfor når Kjøbenhavns Guldsmedelaug inviterer til et væld af udstillinger og arrangementer under Smykkernes By den 28.-30. september 2023.

Få et grundigt kig på arbejdsprocessen og kom med helt ind i håndværkets hellige haller til åbne værksteder, udstillinger, foredrag og events. Oplev kendte smykkekunstnere og guldsmede arbejde med ædelmetaller og andre fascinerende materialer, og tag med på rundvisninger gennem Københavns gader, hvor du også kan se sølvsmedene hamre på store sølvkorpus.

SMYKKERNES BY forløber over tre dage, hvor du kan besøge mere end 30 forskellige udstillinger. Med temaet ”Forbindelser” kan du på de åbne værksteder, butikker og gallerier med egne øjne se, hvordan guld- og sølvsmedene skaber personlige, håndlavede smykker i tæt forbindelse med kroppen, tøjet, rummet og designhistorien.

Udstillingerne, som byder på et overflødighedshorn af funklende smykker og spændende værker, er skabt af over 200 guldsmede, formgivere og smykkekunstnere og kan opleves i Københavns indre by samt på Vesterbro, Nørrebro og Islands Brygge.

Marie-Louise Kristensen: ”Polypuss” Foto: presse

 

I udstillingen ”Connecting the Dot’s”, der er  kurateret af Janne Krogh Hansen i galleri Goldfingers, er forbindelser omdrejningspunktet for sammensætningen af  udstillerne.

Janne fortæller om udstillingen:
”En iscenesat udstilling med kontemporær smykkekunst. Smykkernes Bys overordnede tema er forbindelser. Goldfingers refererer til temaet ved at koble tre veletablerede smykkekunstnere med tre nyuddannede. ”Connecting the dots” udstillingen refererer til det at samle forskellige fakta og ideer for at se det samlede billede og prøve at forstå noget i en større sammenhæng.”

De tre par består af Annette Dam + Matilde Gudrun Larsen. Janne K. Hansen + Mikael Nørgaard. Marie-Louise Kristensen + Lin Rosenbeck.

 

Fokus på det gode håndværk i faget

Med Smykkernes By 2023 ønsker Kjøbenhavns Guldsmedelaug at sætte fokus på formidling af smykkekunst, guld- og sølvsmedefaget i København, samt at skabe en oplevelse af samhørighed gennem håndværket blandt laugets medlemmer.

På mange værksteder i Danmark udvikles der helt særlige smykker til specifikke kunder, produceres mindre serier af smykker og arbejdes med smykker som kunstnerisk udtryksform. Alt dette er vigtigt for at faget kan udvikles, og vi fortsat kan opleve byen som en unik hovedstad, hvor det gode håndværk er i centrum.

Guldsmedefaget udfordres til stadighed af produktion af smykker i lande med lavere produktionsomkostninger end Danmark. Der er derfor behov for at sætte fokus på de dygtige håndværkere og smykkekunstnere, der fortsat er lokalt forankrede og ikke mindst gøre opmærksom på deres unikke arbejde.

 

Kjøbenhavns Guldsmedelaug har to gange tidligere afholdt ‘Smykkernes By’ i 2015 og 2019. Her bød Laugets medlemmer indenfor til åbne værksteder, særudstillinger og foredrag og rundvisninger.

På torsdag åbner Lauget endnu engang faget for omverdenen. Under det fælles tema ‘Forbindelser’ vil interesserede få mulighed for at følge en rute rundt i byens gader og møde guldsmedene på deres værksteder, se sølvsmedene hamre på stort sølvkorpus og høre, hvilke tanker smykkekunstnerne gør sig omkring smykkets magi.

Torsdag aften den 28. september 2023, vil der være fælles åbning på alle deltagende steder, hvor Smykkernes By vil gløde af guld og ædelsten. Derefter strækker arrangementet sig fra fredag 29. september til lørdag 30. september 2023.

 

Se det store program og følg forbindelserne gennem byen her