Event

Bornholm Craft Weeks vender tilbage

Oplev Bornholms professionelle kunsthåndværkerscene, når Bornholm Craft Weeks med over 40 aktiviteter henover 10 dage i september viser verden, hvorfor øen har fået titel som World Craft Region. Maker’s Island står bag festivalen som lanceres i tæt samarbejde med Destination Bornholm.

Baltic Sea Glass. Foto: Kristoffer Linus

Åbningsweekend med et hav af ferniseringer og åbne butikker

Bornholm Craft Weeks kickstartes med et stort åbningsarrangement fredag den 1. september på Bornholms Center for Kunsthåndværk på Grønbechs Gård i Hasle, og derfra står de unikke oplevelser i kø. Åbningsweekenden byder på et hav af ferniseringer og særarrangementer øen rundt.

Blandt højdepunkterne er en event, hvor Hjorths Fabrik fra lørdag formiddag den 2. september inviterer alle interesserede børn og voksne til at opleve glæden i at skabe i ler og være med til at udføre en stor fælles skulptur hen over dagen. Eftermiddagen byder på udstillingsåbninger i Gudhjem, Svaneke og Nexø og slutter af med fest hos Matter – House og Craft i Nexø. Der er i år også mulighed for selv at få fingre i materialerne og arbejde med ler, glasur, porcelæn, tekstil og broderi på workshops guidet af dygtige lokale og udenøs kunsthåndværkere. Vil du have unikt kunsthåndværk med hjem fra de mange spændende værksteder, gallerier og butikker, er det også en mulighed

Morten Riis, forperson for Maker’s Island Bornholm siger:

”Der er god grund til at være stolt af de bornholmske kunsthåndværkere. Bornholm er kendt langt uden for øens og landets grænser for sine mange dygtige kunsthåndværkere; det vidner den prestigefyldte anerkendelse som World Craft Region om. Jeg håber meget, at både bornholmere og øens besøgende benytter de mere end 40 aktiviteter til at besøge øens kunsthåndværkere i deres værksteder og butikker, opleve udstillinger, deltage i workshops, talks, rundvisninger, middags-oplevelser, og at de bliver inspireret af den kreativitet og øje standard som præger den bornholmske kunsthåndværkerscene.

Gitte Helle, foto: Kristoffer Linus

Årets højdepunkter: drejekonkurrence, kunsthåndværker-banko og Bornholm Craft Weeks Object 2024
Craft Weeks har nye spændende oplevelser på programmet hvert år, og i år er der mulighed for at købe billet til særlige middagsoplevelser hos Baltic Sea Glass og på Madkulturhuset Gaarden, når gourmetkokke og kunsthåndværkerne forkæler publikum med unikke serveringer, oplevelser og fortællinger. Bornholms Mesterskaber i drejning vender tilbage til Bornholms Center for Kunsthåndværk, hvor publikum kan opleve de dygtige keramikere konkurrere i præcision og hurtighed ved drejeskiven.
Deltag også i det populære kunsthåndværker-BANKO den 10. september kl. 15-18

Læs mere om Bornholm Craft Weeks her

Følg Bornholm Craft Weeks på Makers Island Bornholm Facebook og Instagram

 

Bornholm Craft Weeks er støttet af Bornholms Regionskommune, Sparekassen Bornholms Fond, Nordea Fonden og JF DATA.

Makers Island Bornholm er et samarbejde mellem aktørerne inden for kunsthåndværket på Bornholm. Samarbejdetskal udmønte Bornholms titel som World Craft Region i konkrete aktiviteter, der sikrer synergier, promovering, kompetenceudvikling og internationalisering. Bag Makers Island Bornholm står Arts & Crafts Association Bornholm,Bornholms Kunstmuseum, Bornholms Center for Kunsthåndværk, Hjorths Fabrik, Det Kongelige Akademi i Nexø, Destination Bornholm, Business Center Bornholm og Bornholms Regionskommune.

Find mere inspiration i disse videoer