Udstilling

Kæde på Johannes Larsen Museet

Tre kunsthåndværkere. Tre fagligheder. Tilsammen 90 års erfaring med hænderne i materialet. Kæde er strik, væv og keramik i
dynamisk dialog – en stedsspecifik udstilling på et museum med den kunstneriske udveksling som anker.

Detalje af Iben Høj. Foto: Dorte Krogh

 

 

Kunstnersammenslutningen Chroma består af væver og tekstil- formgiver Karin Carlander, strikdesigner og kunstner Iben Høj og keramiker Lea Mi Engholm, en treenighed af værdier der knytter sig til kvalitet, materialenærhed, håndværk og en evig nysgerrighed. De tre kunstnere har til Johannes Larsen Museet skabt en udstilling, hvori deres værker mødes og arbejder sammen. Trådene i de tekstile installationer krydses og griber ind i hinanden, danner letforgængelige masker og kæder i konstruktioner, mens de hårdtbrændte lertrådes snoninger og viklinger giver mindelser om halvt forvitrede, sammenfiltrede rebstumper skyllet op på stranden efter en storm.

 

Lea Mi Engholms lertråde. Foto: Dorte Krogh

 

Udstillingstitlen Kæde leder tankerne hen på kædemasker, ankerkæder, kædereaktioner og vævens kædetråde. En kæde består af mange led, som tilsammen udgør en stærk enhed. Mens kunstnere oftest arbejder alene, har Iben Høj, Karin Carlander og Lea Mi Engholm skabt deres udstilling i fællesskab. De har bearbejdet deres organiske og uorganiske materialer til et fælles værk af trådlette mineralske forekomster og jordbundent svævende tekstiler, som indtager Johannes Larsen Museets lysfyldte rum.

Chroma udfordrer Johannes Larsen Museets vante genstandsfelt. Tre individuelle formgivere med hver deres ekspertise i tre forskellige materialer og udtryk forenes i en kæde af værker, skabt til museets rum og farveholdning. Tre kunstneriske og praktisk anlagte hjerner har tænkt form, indhold, dimensioner, sanselighed, kommunikation og praktiske udfordringer sammen på nye måder. Og har dermed skabt mindelser om et Gesamtkunstwerk, der taler ind i modsætninger og kontraster, materialitet og nærvær. Taler ind i dialogen mellem værk og arkitektur. Ind i museum, publikum og tre forskellige fagligheder, der vil og kan noget, hver især, men i særdeleshed sammen.

 

 

Karin Carlander ved væven. Foto: Dorte Krogh

 

Hvor
Johannes Larsen Museet
Møllebakken 14
5300 Kerteminde

www.johanneslarsenmuseet.dk

Hvem
Kunstnersammenslutningen Chroma
Iben Høj
Karin Carlander
Lea Mi Engholm

Hvornår
Udstillingsperiode 30. september – 10. december 2023
Åbningstider kl. 10 – 16 (mandag lukket)