Udstilling / Officinet

Udstillingen “Værker i keramisk beton” af Søren Thygesen

Oplev soloudstillingen "Værker i keramisk beton" af Søren Thygesen i Officinet.

Søren Thygesen. "Værker i keramisk beton" i Officinet 2023. Pressefoto.

 

Se resultatet af Søren Thygesens ophold på Statens Værksteder for Kunst. Hen over sommeren 2023 undersøgte han muligheden for at støbe med keramisk beton, mens han pressede de forskellige materialers egenskaber til det yderste.

Blandt andet har Søren Thygesen udviklet støbeforme i materialet “ekspanderet polystyren” og udforsket den negative form med egne hænder, skæretråd og ætsninger. Her er det vigtigt at kunne forestille sig støbemassen løbe frit igennem støbegangene. Uden luftbroer. Desuden skal massen have den rette temperatur, da de forkerte grader hurtigt kan påvirke viskositeten og støbeevnen i en form.

Se resultatet af Søren Thygesens spændende eksperimenter med keramisk beton. Pressefoto.

 

Keramisk beton kan man manipulere på flere måder: Før støbning kan man tilsætte oxider, som normalt bruges til at danne farvegivende keramikglasurer. Man kan også eksperimentere med forskellige brændingsteknikker, der alle har rod i keramikkens historie.

Desuden tester Søren Thygesen også de tekniske detaljer i beton som materiale, der handler om tykkelsen af støbningen: Hvor langt kan man gå ned i tykkelse på konstruktionen – både støbe- og brændingsteknisk? Hvor meget kan den bærende konstruktion holde i brændinger? Og hvordan er dynamikken i det færdige udtryk med alle de tekniske hensyn inkluderet?

Få svaret i Officinet og se de færdige værker, der afspejler og virkeliggør alle de spændende nye formtekniske erfaringer, som Søren Thygesen har gjort sig undervejs.

 

Fernisering torsdag den 28. september kl. 16-19

Udstillingsperiode: 28. september – 21. oktober 2023

Åbningstider: Tirs.-lør. kl. 12-16

Officinet, Danske Kunsthåndværkere & Designere, Bredgade 66, 1260 København K.

Fri entré